Hes’ler Erzurum’ da Masaya Yatırılacak

erzurum1Kaynak: Haberler.com, 18 Mart 2013
Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi tarafından 30 Mayıs’ ta Palandöken Dağı’nda organize edilen kongre bünyesinde yapılacak yuvarlak masa çalışması ile ülkemizde HES’lerin çevreye etkileri ve bu etkilerin minimize edilmesi için alınması gereken önlemler tartışılacak.
Norveç, ABD ve Japonya’dan katılacak yabancı bilim adamlarının ülkelerindeki HES uygulamalarını anlatacakları toplantının moderatörlüğünü Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammed Atamanalp yapacak.

Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Dr. Durali Koçak, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Ahmet Özyanık’ın katılacağı toplantıda, Tarım Bakanlığı yetkilileri, ulusal çaptaki HES firmalarının temsilcileri, sivil toplum örgütleri, medya temsilcilerinin de yer alacak.

Toplantıya Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun da davetli olduğunu belirten Prof. Dr. Atamanalp, bu konunun ülkemizde çok tartışıldığını fakat bugüne kadar bilimsel verilerle desteklenmediğini bu toplantının bunun için önemli bir fırsat olacağını söyledi.

Prof. Dr. Atamanalp, “Ülkemizde karar ve inşa aşamasında çok sayıda santral bulunmakta olup, bunların çevreye ve dolayısıyla yöre halkına yansımaları sürekli gündemde kalmaktadır. Bu tesislerin inşa aşamasında alınacak önlemlerle sonradan yaşanacak olumsuzlukların önüne geçme imkanlarının araştırılacağı uluslar arası katılımlı çalışmanın ülkemize çok yararlı olacağı kanaatindeyim.” dedi