(Etkinlik) Musluktaki temiz suyumu geri ver!

SUHAKKI-22MART-AFIS-35x50-wSon 50 yılın en ciddi kuraklığının yaşandığı, sıcaklıkların mevsim normallerinden 10-12 derece fazla olduğu, barajlardaki su seviyelerinin kritik eşiğe geldiği bir dönemdeyiz. Bu yaz hepimiz için çok zor olacak. Hükümetin bu duruma ilişkin çözüm önerileri ise sorunu çözmek bir yana sorunu derinleştiriyor. Hala yeni barajlarla, başka havzalardan su taşıyarak ya da su kesintilerine giderek bu sorunu çözeceklerini iddia ediyorlar. Oysa, şiddetlenen kuraklığın nedeni iklim değişikliği. Bir yandan iklim değişikliğini derinleştiren enerji politikalarını uygulayıp, bir yandan da kuraklıkla mücadele ettiğini iddia eden hükümet yetkilileri, gerçekten de paralel bir evrende yaşıyorlar. Türkiye’de su kullanımının %85’i endüstriyel tarımda ve sanayide kullanılıyor. Su, termik santrallerde buhar sistemlerinde ve kömürün yıkanmasında, nükleer santrallerde soğutma sistemlerinde ve ayrıca kaya gazı çıkartılmasında kullanılıyor.

Ekolojik dengenin geri dönüşü olmayan bir şekilde tahrip edilmesi ve su varlıklarının yok olması açısından çok kritik bir eşikteyiz. Bu eşiği gezegen ve canlı yaşamı lehine dönüştürmenin tek yolu mücadele etmek ve mücadelenin milyonların mücadelesi haline gelmesi için su hakkını içeren somut taleplerde bulunmak.

Su Hakkı Kampanyası olarak 22 Mart Dünya Su Günü’nde sokağa çıkarak bu talepleri kitlesel olarak dile getireceğiz. Saat 15:00’de Türkiye’de ilk kez göstereceğimiz “Bottled Life” belgesel filmine ve aynı gün 17:00’te Galatasaray’da düzenleyeceğimiz basın açıklamasına sizleri de davet ediyoruz. Katıl, kamusal varlıklarımızı ve su hakkımızı birlikte savunalım!

SU HAKKI KAMPANYASI

www.suhakki.org
iletişim: [email protected] 0212 – 292 34 39

Etkinliğin facebook sayfası: https://www.facebook.com/events/217772398423966/

Etkinlik afişi:

SUHAKKI-22MART AFIS-35x50 w

 

 

Etkinlik el ilanı:

SUHAKKI-22MART-ELILANI-A5-S2-w  SUHAKKI-22MART-ELILANI-A5-S1-w

SUHAKKI-22MART-ELILANI-A5-S1