Tahlillerde damacana su faaliyetinde bulunan 2 şirkete men

damacana-su-2-sirkete-menKaynak: Kıbrıs Genç TV, 11 Nisan 2014
Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB), Lefkoşa’da damacana ile satılan suların yapılan tahlilleri sonucunda iki şirketin faaliyetten men edildiğini bildirdi.

LTB’den yapılan açıklamada, Asya Su’nun, mikrobiyolojik yönden uygun olmadığı, Amber Su’nun da serbest klor miktarının yüksek olması nedeniyle gerekli tedbirler alınıncaya kadar dün saat 17.00 itibarıyla faaliyetlerinin durdurulduğu kaydedildi.

Açıklamada, suyun halk sağlığı açısından önemi vurgulanarak, şebeke sularının ardından Lefkoşa’da satışa sunulan 19 litrelik damacana suların örneklerinin de Devlet Laboratuarı’nda analiz ettirildiği belirtildi.

Açıklamada, 1-2 Nisan tarihleri arasında yapılan analiz sonuçlarına göre, söz konusu iki şirketin sattığı suların dışındaki diğer damacana suların sağlığa uygun olduğu ve tüketilmesinde sakınca olmadığının belirlendiği ifade edildi.

Diğer yandan analiz sonuçlarına göre, Yakın Doğu Üniversitesi karşısındaki çeşmelerdeki suyun kullanım ve içme suyu olarak kullanılmasının mikrobiyolojik yönden sakıncalı olduğunun belirlendiği kaydedildi.