Hırvatistan ve Sırbistan’da sel

hırv selSırbistan’ın doğusundaki Kladovo’ya bağlı Tekiya kasabasında meydana taşkında, bir kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Sırbistan İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Sırbistan ile Romanya sınırında, Tuna Nehri kıyısında bulunan kasabadaki vatandaşların tahliyesine başlandığı belirtildi. Açıklamada ayrıca, Tekiya’daki vatandaşların tahliyesi için özel bir tim oluşturulduğunu ve şu ana kadar yaklaşık 300 kişinin teknelerle tahliye edildiği bildirildi. Tahliye çalışmalarına, İçişleri Bakanlığı’nın temin ettiği bir helikopterin de katıldığı kaydedildi. Yağışların neden olduğu taşkın ve heyelan nedeniyle Tekiya’daki durumun son derece kötü olduğunu öğrenildi.

Sırbistan İçişleri Bakanlığı Olağanüstü Durum Direktörü Predrag Mariç, yaptığı açıklamada, ülke genelindeki en kötü durumun Kladovo, Negotin ve Maydanpek’te olduğunu ve bu bölgelerde acil durum ilan edildiğini söyledi.

HIRVATİSTAN’DA SON DURUM

Bu arada, ülkenin orta kesimlerinde dün bazı köylerin selden etkilendiği Hırvatistan’da da sel tehlikesi sürüyor. Kupa ve Sava nehirlerinin kesiştiği Sisak şehrinde gün içerisinde taşkınların beklendiği bildirilirken, bu bölgedeki vatandaşlar evlerini korumak için kum çuvallarından setler oluşturmaya bugün de devam ediyor.

Öte yandan Drava Nehri’ndeki su seviyesinin sabah saatlerinden itibaren yükselmeye başlamasıyla birlikte, nehre kıyısı olan sekiz beldede acil durum alarmı verildi.

Risk altındaki bölgelerde vatandaşlara yardım etmek ve taşkından etkilenen yerleşim birimlerindeki vatandaşların tahliyesi için çok sayıda askerin görevlendirildiği öğrenildi.

Kaynak: Dünya Bülteni