Denizli’de suya %14 zam

Denizlide-su-zammı-eylemi-2Denizli’de metropol ilçeler Merkezefendi ve Pamukkale sınırları içinde bulunan meskenlerde su ücretlerine yüzde 14 oranında zam yapıldı. Denizli’nin metropol ilçeleri Pamukkale ve Merkezefendi’de meskenlerde ilk tarife olarak belirlenen 15 tona kadar tüketimde suyun metreküpü yüzde 14 artırılarak 1.75 liradan 2 liraya yükseltildi. 17 ilçede ise meskenlerde yüzde 10 artırıldı. Ticarethane, fabrika, işyeri, dernek, inşaat şantiyelerinde su fiyatlarında artış yapılmadı. Büyükşehir Kanunu gereği mahalleye dönüşen köy ve beldelerde de su fiyatları değişmedi. Meclis ilçelerde hayvancılık yapanların kullandığı suyun ayrı bir abonelikle kullanması ve suyun metreküpünün 1 lira olarak belirlenmesine karar verdi. Metropol ilçelerde 15 metreküpün üzerindeki su tarifeleri de değişmedi. Yeni tarifeler Ak Parti ve CHP grubunun oylarıyla kabul edildi. MHP grubu ise ret oyu verdi.

Oturuma başkanlık yapan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, suya üç yıldan bu yana zam yapmadıklarını belirterek, “Büyükşehirle birlikte DESKİ kuruldu. Daha 7 aylık bir kuruluş. Üç yıldır suya zam yapmıyoruz. Denizli’nin tüm ilçe ve mahallelerinde su ve kanalizasyon yatırımları yapacağız. Denizli’den İstanbul’a gidiş geliş mesafesinde içme suyu hattı döşeyeceğiz. Yatırımların yapılması için geçiş döneminde bu artışları yapmak zorundaydık” dedi.
Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin suya yapmış olduğu %14 zam karşısında Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Denizli İl Örgütü tarafından bir imza kampanyası başlatıldı. Bir hafta sürecek olan kampanyanın sonunda, 7 Aralık Pazar günü, saat 15.30’da Denizli Candoğan Parkın’dan başlayacak bir yürüyüşle toplanan imzalar Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edilecek. Denizli halkının ilgi gösterdiği kampanya çalışması boyunca suyun ticarileştirilmesine karşı bir hak olduğu ve ücretsiz olması gerektiği anlatılıyor.