Erciş’te su ve ulaşım sorunu

fft81_mf2855492

Kaynak: Radikal

Van’ın Erciş ilçesindeki TOKİ’lerde yaşanan su ve ulaşım sorununu için çözüm toplantısı düzenlendi.Yukarı TOKİ Konferans Salonu’nda vatandaşlarla buluşan Belediye Başkanı Diba Keskin, artan su ve ulaşım şikayetleri üzerine açıklamalarda bulundu.

Keskin, mevzuata göre su hizmetinin TOKİ’nin sorumluluğunda olduğunu söyledi. Bu sebeplerden dolayı Van’da hiçbir belediyenin TOKİ konutlarını devralmadığını bildiren Keskin, şöyle konuştu:

“Bizden önceki yönetim TOKİ’leri teslim almış. Çünkü ihale firmalarında onların da hisseleri var. Depremzedelere maliyetinin 3-4 katına daireler satmışlar. Altyapı ve üstyapı noktasında üzerilerine düşenleri yapmadan ayrıldılar. İnşaat sürecinde plansız kazdıkları 6 sondajdan çok az randıman alınabiliyor. Sizlerin talebi üzerine sondaj kazmamız için 6 ayrı yer gösterdik. Ancak TOKİ yönetimi bunu da red etti. Mesuliyetimizde olmamasına rağmen, aylardır mağduriyetinizi gidermek için tankerlerle su taşıdık. Çünkü diğerleri gibi seçim hesabı yapmıyoruz. Bu hafta içinde bir sondaj kazma sözü veriyoruz. Morgedik Barajı’ndan bir hatla, su sorununu uzun vadede çözeceğiz. Sizlerin de TOKİ yönetimine dilekçe yazmanız ve yerine getirilmeyen sözler noktasında hakkınızı aramanız lazım.”

Ulaşım konusunda da sorun yaşandığına da belirten Keskin, Büyükşehir Yasası ile ulaşımın Büyükşehir Belediyesine devredildiğini bildirdi.
Kendilerine bırakılan borçlara da değinen Keskin, bütün olumsuz koşullara rağmen halka hizmet etmek için aralıksız çalıştıklarını ifade ederek, bir hafta içinde TOKİ’ye tahsis etmek üzere iki otobüsün verileceğini, mart ayında da 5 büyük otobüsün ilçeye geleceğinin müjdesini verdi.