“Savaş hallerinde bile su kesilmez”

hizmeti_aksatmadik_h37345

Kaynak: Batman Çağdaş

Batman’ın en büyük ilçesi Kozluk’a dört gündür su veremeyen Belediye, Dicle EDAŞ’a tepkili. Belediye Başkanı Veysi Işık; “Savaş hallerinde bile su kesintisi olmaz. Fakat ne acı ki; Dicle EDAŞ, su pompalarımızın elektriğini kesince ilçe merkezine dört gündür su veremiyoruz” dedi.

“DEDAŞ, ESKİ SİSTEME DÖNSÜN”

23 Bin nüfuslu Batman’ın Kozluk ilçesinde Belediye, dört gündür kent sakinlerinin su ihtiyacını karşılamıyor. Borç yüzünden su pompalarının elektriğini kesen Dicle EDAŞ’a tepki gösteren Kozluk Belediye Başkanı Veysi Işık; “Özelleştirilen Dicle EDAŞ bu işi yapamıyor. İyi si mi, eski sisteme dönülsün. İki yıldır DEDAŞ ilçemize tek bir trafo bile kazandırmadı. İlçe merkezi 23 bin, köylerle birlikte 60 bin nüfusunun yaşandığı Kozluk’ta maalesef DEDAŞ’ın hiç bir yatırımı yok. İlçe merkezi ile köy ve mezralar karanlıkta. Ne yapacağımızı şaşırdık” diye konuştu.

“SAVAŞTA BİLE SU KESİLMEZ”

Belediye Başkanı Işık, şöyle devam etti; “Bizden önceki Belediye yönetimin bıraktığı 23 milyon TL civarında borç vardı. Piyasadaki borcu da göz önünde bulundurduğumuzda yeni yapılandırmaya da gidemedik. Yapılanmaya gidersek personelin maaşını dahi ödemeyecek hale geleceğiz. DEDAŞ iki yıl önce köylerdeki trafolara yeni kabin yapımı planlıyordu. Maalesef bu yatırımlarda programdan çıkarıldı. Batman’ın en büyük ilçesi olan Kozluk, dört gündür karanlıkta. Su pompalarımızın çalışmaması yüzünden ilçe sakinlerinin su ihtiyacını karşılayamıyoruz. Savaş hallerinde bile sular kesilmez. Fakat DEDAŞ bunu bize yaşatıyor.”