Aktivistler Buluşması gerçekleştirildi

aktivistler-toplantisi-125 Mayıs 2015 Pazartesi 19.00-21.00 saatleri arasında Su Hakkı Kampanyası aktivistleri olarak oldukça verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Aktivistler Buluşması’nda, bu yılın sonuna kadar sürdüreceğimiz, şimdilik “Susuz Olmaz!” olarak adlandırdığımız kampanyanın genel çerçevesini ve kampanyanın pratik faaliyetlerini nasıl örgütleyeceğimizi konuştuk. Parlak ve yaratıcı önerilerin sunulduğu toplantıda farklı arka planlara sahip aktivistlerle deneyim paylaşımında bulunduk.

Etkili bir kampanya yapabilmek için basınla ilişkilerin etkili bir şekilde sürdürülmesine karar verdik. Kampanya için etkili bir slogan arayışımız hala devam ediyor. Su krizini insani ve ekolojik kaygılarla aşmak için çok fazla talebimiz var ancak aktivistler toplantısında aşağıdaki talebin öne çıkartılması fikri üzerinde duruldu:

“Başta İstanbul Büyük Şehir Belediyesi (İBB) olmak üzere tüm belediyelerden, musluklarımızdan temiz ve içilebilir lezzette su akması için, bütün su hizmeti altyapılarını (apartman içindeki borular da dâhil) kamu kaynaklarıyla yenilemelerini, temel ihtiyaçlarımız (içme, beslenme ve temizlik) gerekli olan suyu ücretsiz vermelerini talep ediyoruz.”

Aktivistler olarak bu talep üzerinden aktif bir kampanya sürdürmemiz gerektiği kararlaştırıldı. Kampanyanın etkili olabilmesi için hem sokakta hem de internet üzerinden bir imza kampanyası yapacağız. Bildiri, görsel malzeme ve küçük videolar üreteceğiz. Muhtarlar, kent konseyleri, çevre konusunda çalışma yapan çeşitli kurumlar, üniversiteler ve liselerle ortak çalışmalar yapmayı hedefliyoruz.

Bütün bunları yapmak zorundayız çünkü büyüyen bir su sorunumuz olduğunun farkındayız. Suyumuzun olmaması durumunda tek tek bireyler olarak ne yapacağımızı bilmiyoruz ama susuz yaşayamayacağımızı çok net biliyoruz. Sorun daha da içinden çıkılamaz, baş edilemez boyutlara ulaşmadan önce su varlıklarını koruyan ve suyun temel bir hak olduğunu kabul eden kalıcı çözümler bulmak zorundayız.