Tarsus’ta 18 köy susuz kaldı

tarsus-su-pompası2 (2)Kaynak: Tarsushaber, 23 Haziran 2015

Tarsus’a bağlı 18 mahalle (köy) halkı, eski Çatalçeşme Kırkgöz Sulama Birliği’ne ait olan ve MESKİ’ye devredilen Defne Pınarı içme su tesisatının pompa istasyonunun sular altında kalması nedeniyle 15 günden bu yana susuzluk yaşıyor.

Alınan bilgiye göre Berdan nehrinin kolları arasında yer alan Kadıncık ırmağı üzerinde 2007 yılında kurulan ve o tarihten bu yana 18 mahalle halkına ve yaz aylarında yaylacıların gelmesiyle 15 bin nüfusa hizmet eden Defne Pınarı içme suyu tesisatının ana pompa istasyonu, suların yükselmesi ile devre dışı kaldı.

İddiaya göre GÖK Hes Hidroelektrik Barajı’nın normal kotundan yaklaşık 4 metre daha fazla su tutmasıyla suların yükseldiği ve pompa istasyonunun sular altında kalarak devre dışı kaldığı belirtildi.

Şikayetlerini dile getiren vatandaşlar yaklaşık 15 günden bu yana su kesintisi ile karşı karşıya kaldıklarını ifade ederek, “Ramazan ayı dolayısıyla yaylacılar bu yıl daha erken geldiler ve söz konusu alandaki nüfus 15 bine çıktı. Yetkililer kısa sürede pompa istasyonunun devreye girmeyeceğini ve susuzluk probleminin aylarca sürebileceğini bizlere ilettiler.

Ramazan ayında susuzluk yaşamak gerçekten çok zor. Yetkilileri göreve davet ediyoruz ve yaşanan bu problemin biran önce sonlandırılmasını istiyoruz. Aksi halde işin takipçisi olacağız ve hakkımızı her türlü yasal zeminde arayacağız” dediler.

406 kottan, 808 kota su basarak cazibe ile 18 mahallenin içme suyu ihtiyacının yanı sıra tavuk çiftliklerinin ve diğer işletmelerinde su ihtiyaçlarını gideren pompa istasyonun MESKİ tarafından biran önce yaptırılması ve faaliyete geçirilmesi isteniyor.