Trabzon’da çamurlu su isyanı

trabzonda_camurlu_su_isyaniKaynak: 61saat, 13 Haziran 2015

Trabzo’nun büyükşehir olmasıyla birlikte Ortahisar’a bağlı mahalle olan Karlık’ta, vatandaşların çeşmesinden çamur suyu akıyor. Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü’nün ‘içilmez’ raporu verdiği belirtilen suyun Karlık’la birlikte 20’ye yakın köye ulaştığı öğrenilirken, mahalle halkından Asuman Demir besledikleri ineğe suyu uzattıklarını, onun bile içmediğini söyledi. Demir, “Gelip buraya su saati takmışlar. Onu da söküp atacağım” dedi. Mustafa Alkan ise “Vatandaştan para topluyorlar. Ama bize çamurlu su yolluyorlar” diye konuştu.

Trabzo’nun Ortahisar ilçesinde bağlı Karlık Mahallesi’nde çeşmelerden adeta çamur suyu akıyor. 600 hanenin bulunduğu ve 2 bine yakın vatandaşın yaşadığı mahallenin sakinleri mağduriyetlerini yetkililere aktarmalarına rağmen çözüm bulamamaktan şikâyetçi.

‘KESİNLİKLE İÇİLMEZ RAPORU’ VERİLDİ

Mahalle sakinlerinden Mustafa Alkan, suyu Trabzon Sağlık İl Müdürlüğü’ne tahlile götürdüklerini ve suya ‘kesinlikle içilmez’ raporu verildiğin açıklayarak, “Vatandaşı ‘arıtma yapacağız, daha sonra temizleyeceğiz’ diye kandırdılar. Biz de onlara ‘önce arıtmayı yapın, temizleyin sonra vatandaşa verin ve vatandaş da faturasını ödesin’ dedik. Ama maalesef bizim mağduriyetimizle ilgilenen kimse yok” dedi.

BİZE ÇAMURLU SU YOLLUYORLAR

İsteyenlerin mahalleden su alarak, istediği yerde tahlil yaptırabileceğini ifade eden Alkan, “Allah aşkına soruyorum, bu su içilir mi? Su ihtiyacını ise arabası olan aşağılardan dolduruyor, olmayan da mağdur durumda. Bu durumda denilebilecek hiçbir şey yok. Vatandaştan para topluyorlar. Ama bize çamurlu su yolluyorlar” diye konuştu.

BİZİ SÜREKLİ GEÇİŞTİRİYORLAR

Suyun hiç arınmadan vatandaşın çeşmesine geldiğini söyleyen Alkan şöyle devam etti: “Bildiğimiz bir dere depomuza geliyor, oradan da bizim çeşmemize hiç arınmadan giriyor. 20-30 köye dağılıyor. Köyümüzde kanser vakası iyice arttı. 100 kişi hasta oluyorsa 80’i kanser. Bize ‘şu süre içinde düzelteceğiz’ bile demiyorlar. Bize sürekli ‘yapacağız’ diyorlar. Ben vatandaş olarak kendim gittim görüştüm. Muhtar görüştü. Ama bir sonuç alamadık. Bizim sesimizi duysunlar.”

İNEK BİLE SUYU İÇMEDİ

Ev hanımı Asuman Demir suyu ineğe götürdüğünü, ineğin bile suyu içmediğini ifade ederek, “Suyu inek bile içmedi, yere döktüm. Hastalıktan öleceğiz. Çamaşırlar birikti, makineye atamıyoruz. Güneş olması lazım ki su biraz arınsın biz de çamaşır yıkayabilelim. Gelmiş su saati takmış gitmişler. Saati söküp atacağım. Gelsin sorsunlar saati niye söktün? Çözüm değil ama yapacağım. Arabası olan su alıp geliyor. Arabası olmayan ne yapacak. Mağduruz. Bu suyu bir kez daha tahlil ettireceğiz ve çıkan sonucu alıp savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Başka çaremiz kalmadı”