Ahlat’ta su protestosu

ahlat-ta-su-protestosuKaynak: Haberler.com, 11 Temmuz 2015

Bitlis’in Ahlat İlçesi Tunus Mahallesi’nde bir araya gelen mahalle sakinleri suların sık sık kesildiğini belirterek protesto gösterisi yaptı.

Son aylarda su sıkıntısı yaşayan Tunus Mahallesi’nde yaşayanlar, ellerinde ‘Biz halkız sen hizmetkar, atarın kime’, ‘Herkese çay, başkana yok’, ‘Su vardı da biz mi vermedik’, ‘Sende haklısın başkan gezmekten suya vakit olmuyor ki’ pankartlarıyla bir araya geldi. Grup adına açıklama yapan Veysel Dinçer, belediyenin su sorunu görmezden geldiğini belirterek şunları söyledi:

“Bir haftadır Tunus Mahallesinde su gelmemesine belediye başkanı hiçbir şekilde mahalleye uğramamış ve mahallelinin derdini dinleyip çözüm yolu önermemiştir. Bize ‘kimse su faturası ödemiyor, herkes bahçesini suluyor’ gibi sudan sebeplerle bahane bulmasın. Eğer sorun bahçe sulamaksa her mahalleye sulama kanalı kurulsun. Son olarak mahalleli ve bu durumdan mağdur olan Ahlatlı hemşerilerim adına şunu söylemek istiyorum, eğer bu problemler en yakın sürede çözülmezse bütün vebali belediye başkanında olup, bundan sonrada her mahallede protestolar yapılacaktır.”

Ahlat Belediyesi yetkilileri su kesintilerinin yeni bir sondaj çalışmasından kaynaklandığını ve kısa sürede giderileceğini söyledi. Yetkililer, içme uyunun bahçe sulamada kullanılmasının da sıkıntıya neden olduğunu belirtti.