İstanbul’daki su kesintileri Meclis’e taşındı

İstanbul-su-kesintileri-meclise-tasındıCHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, İstanbul’daki su kesintilerini Meclis’e taşıdı. Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:
“Sultangazi İlçesi, Cumhuriyet, 50. Yıl, Yunus Emre, 75. Yıl, Esentepe, Uğur Mumcu, Gazi, Zübeyde Hanım, Sultan Çiftliği mahalleleri ile Askeri Bölgesine, Gaziosmanpaşa İlçesi, Barbaros Hayrettin, Karadeniz, Mevlana ve Karayolları mahallelerine, Bayrampaşa İlçesi, Cevatpaşa ve Yıldırım mahallelerine ve Eyüp İlçesi, Alibeyköy ve Güzeltepe mahallelerine 30 saat süreyle su verilememesi açıklaması göz önünde bulundurulduğunda, ilgili ilçelerin ilgili mahalleleri ile ilgili 30 saatlik kesinti süresince uygulanacak tedbir alınmış mıdır?
Alınmamışsa, 30 saatlik su kesinti sırasında vatandaşlarımızın yaşayacağı mağduriyet neden düşünülmemiştir?
Türkiye’de 2010-2015 yılları arasında en sık su kesintisi yaşanan ilk 10 il hangisidir? Bu illerde hangi sıklıkta hangi sebeplerle su kesintisi yaşanmıştır?
Özellikle yaz aylarında çeşitli sebeplerle uzun süreli yaşanan su kesintileri vatandaşlarımızın sağlığını olumsuz etkilemektedir. Konu ile ilgili tedbirler alınacak mıdır?”