Kurbağalıdere daha beter oldu

Kurbağalıdere-daha-kötüKaynak: Taraf, 13 Ağustos 2015

Kurbağalıdere’de ıslah çalışmaları 1 aydır devam etmesine rağmen değişen bir durum yok. Etrafa salınan pis kokunun daha da arttığı için vatandaşlar ve esnaf çok rahatsız.

Kurbağalıdere’de metan gazlarının artması, derenin üzerinde baloncuklar oluşması ve kokunun dayanılmaz hale gelmesi ardından Kadıköy Yoğurtçu Parkı’nda gerçekleşen Kadıköy’e bağlı 21 muhtar ve halkın yoğun bir katılımın ardından Büyükşehir Belediyesi arıtma çalışmalarına başlamıştı. Yörede oturanlar geçen bir ay boyunca değişen bir durum olmadığını, kokunun daha da arttığını, derenin üzerini kaplayan, metan gazlarından dolayı oluşan baloncukların azalmak yerine aksine fazlalaştığını söyledi.

“BU ÇİLE BİTMEZ”

Kurbağalıdere’nin yanında bulunan Azade isimli mekan sahibi Sadık D. “Değişen bir durum yok, yetkililere soruyorum ne zaman biter diye, aldığım cevap çelişkili. Biri altı ayda biter biri bir hafta da biter, diğeri bir seneyi bulur demekte. Kendileri de bilmiyor, bu çile bitmez. Eskiden az da olsa müşteri gelirdi şimdi ise hiç gelmiyor. Ne yapacağımızı bilmiyoruz, böyle devam ederse mekanı kapatağacız” dedi.

“CAM AÇAMIYORUZ”

Yoğurtçu Parkı’nda köpeğini gezdiren Ahmet Ö. ise “Ben Kurbağalıdere’ye çok yakın oturuyorum, yaz sıcağında cam açamıyoruz, dayanılacak gibi değil. Sözde bir temizlik var fakat değişen hiçbir şey yok, koku hala aynı koku, bugün yaptıkları temizlik sözde bir temizlik, Ümraniye’den itibaren her gün kanalizasyon buraya geliyor, oradaki arıtma sistemini değiştirmeleri lazım” dedi.