Samandağ’da su protestosu

samandağda-su-protestosuKaynak: Milliyet, 12 Ağustos 2015
Hatay’ın Samandağ ilçesine bağlı Tekkebaşı Mahallesi’nde 3 aydır su sıkıntısı yaşadıklarını ve 10 gündür sularının tamamen kesik olduğunu belirten vatandaşlar eylem yaptı.
Ellerinde boş bidonlar ve pankartlarla sokağa çıkan vatandaşlar, HATSU Genel Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi’ne tepki gösterdi. 10 günden bu yana sularının tamamen kesildiğini dile getiren vatandaşlar, “HATSU yetkililerine onlarca defa bildirmemize rağmen bizimle adeta dalga geçer gibi ’Bize hiç şikayet gelmiyor’ diyerek var olan sorunu görmezden geliyorlar. 10 gündür ne banyo yapabiliyoruz, ne çamaşır yıkayabiliyoruz ne de lavaboya girebiliyoruz. HATSU müdürüne ve Büyükşehir Belediye Başkanına soruyoruz? Acaba kaç günde bir duş alıyorlar? Zira biz ancak 10 günde bir duş alabiliyoruz. O da suyumuz gelirse. Su geldiğinde de gecenin saat 2’sinde veya 3’ünde ancak mahallemize ulaşabilmektedir. Yani su doldurmamız için erken yatıp, saat 2’de uyanıp su nöbeti tutmamız gerekmektedir.

Seçimden bu yana 1,5 yıl geçmesine rağmen hala bu sorunu çözemeyen ancak su sorununu çözeceğine dair şeref sözü veren insanları göreve çağırıyoruz. Ayrıca su gelmemesine rağmen borulardaki basınçtan kaynaklanan havanın su sayacının ibresini döndürmesinden kaynaklanan fatura mağduriyetleri de söz konusudur. Yani su gelmemesine rağmen kimimize 250, kimimize 300, kimimize 450 liralık faturalarda su yerine hava parası ödenmektedir” dediler.