Birecik Küçük Sanayi Sitesinde esnafların su çilesi

Kaynak: Doğruhaber, 19.09.2015

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde bulunan Birecik Küçük Sanayi Sitesinde esnaflar musluk suyunu içemediklerini söyleyerek yetkililerden önlem alınmasını istediler. Sanayi esnaflarından Mehmet Elmaoğlu, Birecik Küçük Sanayi Sitesi’nin 2009 yılından bu yana faaliyet gösterdiğini belirterek, üzerinden geçen 6 yıla rağmen musluk sularının çok pis olduğunu ve bu suyu sanayi esnafının içme suyu olarak kullanamadığını söyledi.

Suyun içilemeyecek oranda pis aktığını, bunun sebebinin hiç arıtılmadan suyun pompalanması olduğunu belirten Elmaoğlu, “Evde tüketilen suyun tonu 1,5 veya 2 lira, dükkânlarımızda ise 4,5 veya 5 lira ödüyoruz. Buna rağmen musluk suyundan içemiyoruz. İçme suyunu mezarlıkta bulunan çeşmelerden su termoslarıyla getirerek ihtiyacımızı görüyoruz.” dedi.

Sularının sabah 09’00 dan sonra akmadığını belirten esnaflardan Müslüm Kaya ise ve üst 2 blokta bulunan esnafların hepsinin dükkânın da su depolarının bulunduğunu, Belediyeye ait temizlik görevlilerinin sanayiye hiç gelmediğini ve bundan dolayı mağdur olduklarını dile getirdi.

Sanayi esnafı yetkililerden su ve temizlik sorunlarının giderilmesini talep etti.