Kurbağalıdere yine taştı

kurbagalidere_taskın-2İstanbul’da dün etkili olan sağanak yağış nedeniyle Kurbağalıdere yine taştı. Taşkında birçok işyeri hasar gördü, trafik saatlerce aksadı, evlerin birinci katları sularla doldu.

Geçtiğimiz hafta İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) başlattığı ıslah çalışmalarıyla derenin eski günlerine dönmeye başladı söylenmişti. Yapılan ıslah çalışmaları neticesinde, derede balıkların yaşamaya başladığının gözlendiği ve bölgedeki esnafın kirliliğin azalmasıyla birlikte işlerinin arttığını ifade eden açıklamalara basında yer verilmişti. Cumartesi günü ise yağan yağmur ile bir kez daha dere islah çalışmalarının ne kadar yetersiz olduğu gözler önüne serildi.

kurbagaliderede-taskın

Ataşehir’de Kurbağalıdere’nin taşması nedeniyle kurban pazarı sular altında kaldı. Kurbağalıdere’den taşan sular, E-5 Karayolu’na kadar ulaştı. Sular nedeniyle E-5’te trafik zaman zaman durma noktasına geldi. Taşkında birçok işyeri hasar gördü, bir otomobil düştüğü dereden ertesi gün itfaiye ekibi tarafından çıkarıldı. Ataşehir’de kurulu kurban pazarında birçok çadır zarar gördü.

Taşkın Örnek Mahallesi’nde de  birçok işyerinin zarar görmesine neden oldu. İşyeri zarar gören Ahmet Yakışır, “Yağmurun başlanmasıyla, suların birden yükseldiğini gördük. Kepçe geldi, çalışma yapamadı. Çöplerin birikmesiyle dere taştı, kapı kırıldı, duvarlar devrildi. Aynı şey 3 sefer oldu. Belediyeden kimse gelip bunun önlemini almadı. Bunu birileri görüp önlem alması lazım” dedi.