Muğla’da turistlerin su savaşı köylüyü isyan ettirdi

su-savası-koyluleri-isyan-ettirdiKaynak: Ensonhaber, 8 Eylül 2015
Muğla’da 3 tur şirketi tarafından çam ağaçlarının arasında cip safari düzenleniyor. Günde en az 6 en çok 10 kişiyle, ortalama 150 cip safariye çıkıyor. Büyük bölümü off-road şeklinde geçen cip safarilerin en eğlenceli kısmı ise katılımcıların birbirleriyle yaptığı su savaşları oluyor.

KÖYLÜLERİ İSYAN ETTİRDİLER
Ancak, turistlerin su tabancalı bu eğlencesi köylüleri isyan ettirdi. Cip safariye katılan bazı turistlerin geçtikleri mahallerde yaşlı, çocuk, çocuk demeden su tabancasıyla ıslattığı köylüler, canlarından bezdi.

KÖYLÜLER İMZA TOPLADI
Islak taciz mağduru olan Hisarönü Mahllesi’ndeki köylüler imza kampanyası başlattı. Kısa sürede 200 imza toplandı. Köylüler, toplanan imzalar ve turistlerin su tabancalı tacizinin yer aldığı görüntülerin yer aldığı CD’leri Hisarönü Mahalle Muhtarı Mehmet Ali Taştekin aracılığıyla jandarma ve kaymakamlığa teslim edip, şikayetçi oldu. Köylüler, köylerinden geçen cip safari nedeniyle çevre kirliliği yaşandığını da belirtti.

KÖYLÜLERİN ÜZERİNE SU SIKIYORLAR
Hisarönü Mahalle Muhtarı Mehmet Ali Taştekin, “Uzun yıllardır köy halkı olarak safari turlarında su tabancasının yasaklanmasını istiyorduk. Köylülerle yaptığımız görüşmelerde, turistlerin evlerimizin önünden geçerken bile üzerine su sıktığını, yaşlı, çocuk ayrımı dahi yapmadıklarını öğrendik. Bunun üzerine ilgili birimlere şikayetlerimizi ulaştırdık. Yetkililer, konuyu araştırıp, takipçisi olacaklarını söylediler. Bu sorunun en kısa zamanda çözülmesini bekliyoruz” dedi.