Şifalı sıcak su boruları “ardıç dalı” ile temizleniyor

Kaynak: Milliyet, 21 Eylül 2015

Kütahya’nın Hisarcık ilçesi Yukarı Yoncaağaç köyünde kirlenen şifalı sıcak su borularının içi ardıç dalı ile temizleniyor.
Köy Muhtarı Ömer Altın, köye 1 kilometre uzaklıktan gelen ve 45 yıldan beri boşa aktığı için evlere verilen şifalı sıcak suyun borularını temizlemek için yıllardır doğal bir yöntem olan ardıç ağacı dalı kullandıklarını söyledi.
Muhtar Altın, içerisinde 50 derece sıcaklıkta şifalı sıcak su bulunan boruları hiçbir kimyasal madde kullanmadan ardıç ağacının dallarıyla temizlemenin doğal ve masrafsız olduğunu belirterek, ”Sıcak su borularını temizlemek için ardıç ağacının dikenli dallarını küçük küçük keserek belli bir miktarda su borusunun içine dolduruyoruz. Daha sonra su deposundan yüksek tazyikli suyu borulara basıyoruz. Yüksek tazyikli su sayesinde ardıç ağacının dikenli dalları boruların içini adeta kazıyarak ilerliyor ve sıcak su borularını tertemiz yapıyor. Sıcak suyumuz kükürtlü olduğu için temizleme işlemi sırasında ucunu söktüğümüz borulardan kahverengi renkli su akıyor. Temizleme işlemine su kendi rengini alıncaya kadar devam ediyoruz. Yaklaşık 1 kilometrelik sıcak su borularının içini hiçbir kimyasal madde kullanmadan doğal yöntemle temizledik. Emeği geçen köy halkına teşekkür ediyorum” diye konuştu.