Çatlayan borulara hala çözüm yok

Aliagada-su-bosa-akıyorKaynak: Sabah, 7 Ekim 2015
Aliağa’da şebeke suyu borularının yenilenmemesi yüzünden tonlarca su, sokaklara akıyor. İsrafın önüne bir türlü geçilemiyor.
İzmir’in Aliağa ilçesinde su borularında meydana gelen çatlaklak yüzünden tonlarca su heba ediliyor. Daha önce Şakran mahallesinde ömrü bitmiş asbetsli su boruları yüzünden sokakları su basmış, vatandaşlar yüksek faturalar ödemek zorunda kalmış, Egeli Sabah konuyu gündeme taşımıştı. Aliağa Yalı mahalellesinde de su borularından çatlaklar büyük sorun.Tonlarca içme suyu boşa akıyor. Vatandaşlarda susuzluktan isyan ediyor. Son olarak 19 Mayıs Caddesi 165 sokakta ana şebeke suyu borusundaki çatlak yüzünden 10 gündür asfalt üzerinde gölcükler oluşuyor. Sular 159 sokaktan akarak İzmir-Çanakkale karayoluna kadar geliyor.

BORULAR YENİLENSİN
Yaşanan israfın önüne bir an önce geçilmesini isteyen vatandaşlar “Şebeke suyunun geçtiği ana hatta meydana gelen çatlak nedeniyle 10 gündür suyu boşa akıyor. Bir Allahın kulu da ilgilenmiyor. İZSU’ya bildirilmesine rağmen günlerce bakımı ve tamiri yapılamayan boru çatlakları, yama yapılarak giderilmeye çalışılıyor. Neden borular yenilenmiyor? ” dedi. Boşa akan suyun faturasını artık ödemek istemediklerini anlatan Ahmet Şenoğlu, “Su birikintilerinden yol bile çökmüş durumda. Asfalt üzerinde çimler çıkmaya başlamış. İZSU’ya telefon açıyoruz, ‘ekipler yetersiz, sizi sıraya koyduk’ diyorlar. Olan bizlere oluyor” diye şikayette bulundu.