Coca-Cola CEO’su Muhtar Kent’in emekli maaşı Obama’yı solladı

cocacolaKaynak: Rotahaber, 7 Kasım 2015

CEO’ların emekli maaşları rekora koşuyor. Coca-Cola CEO’su Kent’in, emekli maaşı Barack Obama’nın şimdiki maaşını sollamış durumda.

Sabah Gazetesi’nden Barış Ergin’in haberine göre ABD’de bir araştırma CEO’ların emekliliklerinde de devasa aylık maaşlar alacağını ortaya çıkardı. Sadece 100 CEO’nun emekli olduktan sonraki mal varlığı tüm ABD’deki ailelerin mal varlığının yüzde 41’ini buluyor. Rakam 50 milyon ailenin toplam gelirine eşit. Hatta emekli ücretleri ABD Başkanı Barack Obama’nın şimdiki maaşını geçiyor. Listede tanıdık bir isim de var. Coca-Cola CEO’su Muhtar Kent, emekli olduğunda aylık maaşı 242 bin 106 dolar olacak.

43 MİLYON DOLAR OLACAK
Listenin 38’inci sırasındaki Kent’in emekli olduğundaki aktifleri 43 milyon dolar olacak. Listenin ilk sırasında ise YUM Brands’ten David C. Novak var. Emekliliğinde 234 milyon dolarlık bir aktife ulaşacak olan Novak’ın aylık maaşı da 1 milyon 318 bin dolar. İkinci sırada Leucadia National CEO’su Richard B. Handler bulunuyor. Handler’in aylık emekli maaşı 1 milyon 133 bin dolar. Listenin geri kalanı 1 milyon sınırının altında yer alırken üçüncü isim Honeywell CEO’su David M. Cote’un emekli maaşı 948 bin 287 dolar olacak.
3.2 MİLYAR DOLAR TAZMİNAT
Fortune 500 CEO’larının emekli olunca alacakları tazminat tutarı da oldukça yüksek. 500 CEO’nun emekli olunca alacakları tazminat 3.2 milyar doları buluyor. Kadın erkek CEO ayrımında da gelir farklılığı var. En tepedeki 10 CEO’dan erkek olanların alacağı para 1.4 milyar dolar olurken kadın CEO’larda bu rakam 280 milyon dolar düzeyinde. Ortalama elde edilecek tazminat miktarı 49.3 milyon dolar olarak hesaplanırken aylık emekli maaşı da ortalama 277 bin 686 dolar.