Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali Başlıyor!

 

sür 2

Paylaşımcı, açık, adil, anlayışlı, çeşitliliği kucaklayan, gezegene ve üzerindeki yaşama değer veren bir toplum hayaliyle doğan Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali bu yıl 19-22 Kasım tarihlerinde 20 il/ilçede gerçekleşecek. 2015’de 8. yılını dolduran SYFF2015 seçkisinde yer alan ve her sene olduğu gibi yüzlerce film arasından seçilen belgeseller izleyicilere sorunun aciz bir parçası olmaktan öteye geçip çözümün bir parçası olabileceklerini hatırlatıyor.

2015 seçkisinde yer alan 30 belgesel ve kısa film su, ulaşım, iklim, enerji, moda, tarım vb konularda karşılaştığımız sorunların aslında birer semptom olduğunu gösterirken bizleri hepsinin kökenindeki gerçek sorunları anlamaya davet ediyor ve tüm bu sorunların birbiriyle ilişkisini anlamamızı kolaylaştırıyor.

Sürdürülebilir Yaşam Kolektifi’nin her sene yaptığı “Siz de Yapabilirsiniz” çağrısına kulak veren yerel ekiplerle işbirliği ile SYFF2015’in gerçekleşeceği iller: Adana, Ankara, Antalya, Artvin, Balıkesir, Bayındır (İzmir), Bodrum (Muğla), Bursa, Çanakkale,Diyarbakır, Eskişehir, Fethiye (Muğla), Giresun, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Mersin, Trabzon ve Urla (İzmir).

Daha fazla bilgi için: http://www.surdurulebiliryasam.org/

sür 1