‘Suyun hikayesini çocuklara yeni binada anlatacağız’

hikayeKaynak: Diyarınsesi, 2 Kasım 2015

DİSKİ Genel Müdürlüğü, çocuklara, öğrencilere ve heyetlere, içme suyunun evlere hangi aşamalardan geçerek ulaştığının anlatılacağı prefabrik yapıyı, İçme Suyu Arıtma Tesisi’nin bulunduğu alan içerisine kurmaya başladı.

DİSKİ Genel Müdürlüğü, İçme Suyu Arıtma Tesisi’nin bulunduğu alan içerisinde inşa ettiği prefabrik binayla hem okullardan gelen öğrenci gruplarını ağırlamayı hem de tesis içerisinde dağınık halde bulunan mekanları bir araya getirecek.

Çalışma hakkında bilgi veren DİSKİ Su Tesisleri Daire Başkanı Murat Taban, prefabrik binanın 170 metrekare alana kurulduğunu ve 100 milyara mal olduğunu belirterek,  “İçme Suyu Arıtma Tesisi’nde hijyenik şartların en üst seviyede olması gerekiyor. Bu nedenle dağınık haldeki yapılarımızı bir araya getirdik. Böylelikle çalışanlarımızı da bir çatı altında topladık.” dedi. Taban, içme suyunun kente hangi aşamalardan geçerek verildiğini öğrenmek için ilköğretim okullarından, üniversitelerden grupların, il ve yurtdışından heyetlerin geldiğini hatırlattı. Taban, “Amacımız bu öğrenci gruplarını ve heyetlerini seminer odasında vereceğimiz sinevizyon gösterimi ile bilgilendirmek, ardından arıtma tesisimizi gezdirmek” şeklinde konuştu. Prefabrik yapının 6 büro ve bir seminer odasından oluştuğunu söyleyen Taban, önümüzdeki günlerde yapının hizmete açılacağını ifade etti.