Sömestr tatilinde okullara ’su borcu’

okulKaynak: Hurriyet, 27 Ocak 2016

ADANA Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ), su borcunu ödemeyen okulların suyunu sömestr tatilinde kesti.

ASKİ, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne kentte 473 bin öğrencinin eğitim gördüğü 1642 okulla ilgili su borcu olanların borçlarını ödemesini, aksi takdirde kesinti yapılacağını bildirdi. Milli Eğitim Müdürlüğü’nden toplam 8 milyon lira su borcu alacağı olan ASKİ, ödeme yapılmayınca okulların yarıyıl tatiline girmesiyle harekete geçti. ASKİ ekipler, borcu 5 bin liranın üzerinde olan 160 okulun su saatlerini mühürlemeye başladı. Bugün 12 okulun saati mühürlendi. Bunlardan 5’inin su borcu hemen yatırıldı ve ASKİ tekrar suyu açtı.

160 okulun 7 milyon lira su borcu olduğunu belirten yetkililer, borcu 5 bin liranın altında olan okulların toplam borcunun ise 1 milyon lira olduğunu bildirdi. Milli Eğitim Müdürlüğü’nün okulların su borcunu ödemesi için bir bütçelerinin bulunduğunu belirten yetkililer, öğrenci ve öğretmenlerin mağdur olmaması için kesintileri sömestr tatilde yaptıklarını söyledi.