80 Yaşındaki Nineler Su İçin Eylem Yaptı

Kaynak: Haberler, 12 Şubat Cuma

Konya’nın Beyşehir ilçesine bağlı Başgöze köyü sakinleri, köylerinde hayvancılık ve tarım için kullandıkları suyun, KOSKİ tarafından ticari amaçla başka bir yere taşınmasına tepki göstererek Konya Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yaptı.

Başgözü köyünde yaşayan ve yaşları 80’i geçen çok sayıda kadın, geçtiğimiz günlerde 1600 metre rakımlı dağa çıkarak ‘Suyumuza dokunmayın, ölürüz de suyumuzu vermeyiz’ diyerek eylem yapmıştı.

Köylüler, bu kez Konya Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yaparak seslerini duyurmaya çalıştı. İzmir’de yaşayan köyün gurbetçilerinin de katılımıyla yaklaşık 200 vatandaş, Konya Büyükşehir Belediyesi önünde toplandı.

“GARİPLERDEN ALIP ZENGİNE VERİYORLAR”

Belediye önünde toplanan köy halkı, sloganlar atarak köyün suyunun başka yere taşınmasından vazgeçilmesi çağrısında bulundu. Bazı vatandaşların ellerinde ‘Köy gariplerinden suyu alıp zenginlere vermek’, ‘Canımızı veririz suyumuzu asla’, ‘Bu suyun bedelini ödedik’ ifadelerinin yazılı olduğu dövizler taşıdığı görüldü.

Ellerinde Türk bayraklarıyla belediye önünde toplanan köylüler adına basın açıklaması yapan Başgözeliler Derneği Başkanı Kadir Kayan, KOSKİ tarafından köyün suyunun başka bir yere taşınmasının kendilerini rahatsız ettiğini belirterek, “Bizim için hayati önem taşıyan bu kaynak suyun köyümüzden gitmesi bizlerin can damarını kesmiş olur. Konya Büyükşehir Belediyesi ve KOSKİ’den de talebimiz kaynak suyumuzu bizlere bırakmaları ve kaynak suyumuzun taşınması için yapılan çalışmaların bir an önce durdurulmasıdır.” dedi. Dernek Başkanı Kayan, Büyükşehir Belediyesi yetkilileriyle görüşme taleplerinin kabul edilmediğini de vurguladı.

Başgöze Mahalle Muhtarı Mustafa Şahiner ise Konya Su ve Kanalizasyon İdaresi (KOSKİ) tarafından kaynak sularının başka bir yere taşınmasının köylüleri derinden üzdüğünü dile getirdi. Muhtar Şahiner, haklarını her platformda arayacaklarını ifade etti.