Bursa’da su havzasına çöp depolama alanı

Bursa-kayapada-çöp-toplama-merkeziKaynak: Evrensel, 9 Şubat 2016

Bursa Büyükşehir Belediyesinin Kayapa’da yapmayı planladığı çöp depolama alanıyla ilgili konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Çöp depolama alanı olarak düşünülen yer bizim su havzamız içerisinde yer alıyor. Hemen yanı başında Kayapa Göleti, Hasanağa Göleti, Apolyont var. “ dedi.
Muhtarlarla yapılan toplantıda Bursa Büyükşehir Belediyesinin bölgede bulunan su havzalarını ve turistik alanları düşünmeden hareket ettiğini söyleyen Bozbey; “Çöp depolama alanı olarak düşünülen yer bizim su havzamız içerisinde yer alıyor. Hemen yanı başında Kayapa Göleti, Hasanağa Göleti, Apolyont var. Bunları düşünen olmadı mı? Anlaşılır gibi değil. Kuruçeşme Mahallesi’nin sınırına kadar gidiyor. Bu anlayışı kabul etmiyoruz” diye konuştu.

Projeler yapılırken halka danışılması gerektiğini söyleyen Bozbey; “Bununla ilgili hukuki yollara başvuracağız. Bu konuda muhtarlarımızın birlik olmasını istiyoruz. Büyükşehir Belediyesi bir bölgede bir şey yapacağı zaman mahalle halkıyla paylaşmıyor. O kadar insan yaşıyor orada ama bunu düşünen yok. Dünyada ülkeler artık komşu ülkelerinden çöp alarak enerjiye dönüştürürken, biz hâlâ depolayıp üstünü kapatmakla meşgulüz. Eğer biz karşı çıkmakta yanlış yapıyorsak bizi ikna etsinler ya da kim doğru yapıyorsa biz de doğru söyleyenin yanında yer alalım. Bu kentin geleceğine ancak ve ancak bu kentin yaşayanları karar verir.

Kentte yapılaşma sorunuyla birlikte ulaşım sorununun oluştuğunu belirtten Bozbey; “ Ulaşım inanılmaz bir hal aldı ve sorun giderek büyüyor. Dünyanın her yerinde kent merkezlerini ticarileştirerek boşaltıyorlar, uydu kentler yapıyorlar. Buna engel olmak gerekir. Yoksa sorunlarımız her geçen gün artarak devam edecektir” dedi.