Dünyada su: 29 Nisan 2016

DünyadasuVenezuela’da kamu işçileri haftada 2 gün çalışacak: Aşırı kuraklıkla boğuşan Venezuela enerji tasarrufu sağlamak için Nisan ve Mayıs aylarında haftasonu tatilini 3 güne çıkarmıştı. Venezuela Başkanı Maduro Çarşamba günü yaptığı açıklamada yeni tasarruf tedbiri olarak sayısı 3 milyona yaklaşan kamu çalışanlarının en az iki hafta boyunca haftada sadece 2 gün çalışacağını açıkladı.

Kaynak: Reuters

Kuzey Kore’de tarım üretimi düştü: BM yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre Kuzey Kore’de su kıtlığı nedeniyle 2015 yılı tarım üretimi %9 azaldı. Bu oran 2010 yılından beri ülkede yaşanan en büyük düşüş.

Kaynak: Birleşmiş Milletler

Marshall Adaları’nda kuraklık: ABD’nin başta California eyaleti olmak üzere birçok eyaleti kuraklığın etkisi altında iken Başkan Obama Marshall Adaları’na Kasım-Şubat ayları arasında normalin 1/4’ü oranında yağmur yağdığını ve bunun bir felaket olduğunu söyledi.

Kaynak: The Guardian

Kuzey buzullarında rekor azalma: Küresel ısınmanın en önemli sonuçlarından biri buzulların erimesi ve okyanus sularının yükselmesi. Viyena’da yapılan European Geosciences Union konferansında buzullarda bu yıl rekor azalmanın yaşanacağı belirtildi. 2015-2016 kış döneminin sıcak geçmesi nedeniyle buzullardaki artış çok sınırlı oldu. Bu oran uydu ile izleminin başladığı 1979 yılından bu yana Mart ayında görülen en düşük oran. Sıcakların artmasıyla birlikte buzullarda erime dönemi de başladı. 2012 yılı şimdiye kadar görülen rekor buzul yüzeyi azalması olarak tarihe geçmişti. Bilim insanları 2016’ının yeni bir rekor dönemi olacağını söylüyor.

Kaynak: Eco Watch