Konferans Videoları: Su Hakkı Bir İnsan Hakkıdır

12-13 Kasım 2016 tarihlerinde Boğaziçi Üniversitesi’nde Su Hakkı Kampanyası tarafından gerçekleştirilen Uluslararası Su Mücadeleleri Konferansı’nda yedi oturum olarak yapılan konuşmaları yayınlamaya devam ediyoruz. Konferansın üçüncü oturumunda “Su Hakkı Bir İnsan Hakkıdır” konuşulmuştu.

Oturum HDP milletvekili ve parti sözcüsü Ayhan Bilgen’in aşağıda izleyebileceğiniz video mesajı ile başladı. Konferanstan bir hafta önce HDP milletvekillerinin mahkemeye götürülmeleri ve tutuklanmaları süreci nedeniyle Ayhan Bilgen aramızda olamamıştı. Ancak Bilgen konuşmasını bir video mesaj ile paylaştı.

Ayhan Bilgen’in ardından Su Hakkı Kampanyası aktivisti Akgün İlhan suyun bir insan hakkı olarak uluslararası sözleşmelerde izlediği gelişimi ve dünyanın çeşitli ülkelerindeki su hakkı mücadelelerini anlattı. Su hakkının anayasal güvence altına alınması gerektiğini anlatan İlhan, sosyal adalet gereği olarak temel ihtiyaçlara yetecek miktarda içilebilir nitelikteki suyun kamu hizmeti olarak, ücretsiz verilmesi gerektiğini anlattı.

Su Hakkı Kampanyası olarak önümüzdeki aylarda bir Uluslararası Su Mücadeleleri Konferans Kitapçığı’nı yayınlayacağız. Bu kitapçıkta, konferansta konuşulan sunumların bir kısmının makale haline getirilmiş versiyonları ve oturum konuları üzerine hazırlanmış çeşitli makaleler yer alacak. Kitapçığa internet sitemizden ve Su Hakkı Kampanyası ofisinden ulaşabileceksiniz.