Adana’daki tekstil fabrikasında işçilere su bile yok

Kaynak: insanhaber, 8 Temmuz 2017
Adana Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Bakırlar Tekstil’de işçiler içme suyunu bin bir zahmete katlanarak kendileri temin etmek zorunda kalıyor. DEV-TEKSTİL Çukurova Temsilciliği tarafından konuyla ilgili bir açıklama yapıldı. Açıklamada, “Bu kadar sömürü, bu kadar kötü çalışma koşulları yetmiyormuş gibi iki aydır işçilere içecek suda verilmiyor” denildi.

DEV-TEKSTİL tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

BAKIRLAR TEKSTİL’DE İŞÇİLERE İÇECEK SU DA YOK!

Bakırlar Tekstil işçilerinin çektiği çileler bitmiyor. Bu kadar sömürü, bu kadar kötü çalışma koşulları yetmiyormuş gibi iki aydır işçilere içecek suda verilmiyor.

İŞÇİLERİN SU İÇTİĞİ MUSLUK 2 AYDIR AKMIYOR

İşçiler kendi içme sularını bu yaz sıcağında, Adana’nın sıcağında 2 aydır, 2 km mesafedeki Suluca mezarlığından kendileri getiriyorlar. Bakırlar Tekstil patronu işçilere içecek su sağlamıyor ama yeni bir fabrika kurmasını biliyor.
*
Bakırlar Tekstil’de çalışan bir kardeşimiz yaşadıkları bu sorunlarla ilgili sendikamıza şu bilgileri verdi ve bu sorunun çözülmesini istedi.

“İçecek suyumuz yok ama Bakırlar fabrika yapmaya, büyümeye devam ediyor. Mezarlıktan su dolduruyoruz. Çeşmelerde su yok ama yapacak çok fabrika var. İşçiye değer veren yok Bakırlar Tekstil’de.

2 aydır yok. Her gün vardiyalardan rastgele kişiler gidip 2 km kadar, Suluca mezarlığından su getiriyorlar. Amirler arıza var, yapılıyor diyorlar amma biz fabrikada içecek su bulamıyoruz.

Ama arka tarafa yeni yer yapıyorlar, boyahane. Bakırlar’ın 2 tane yeri var. Diğer yeri de buraya taşıyacaklar. Biz İçecek su bulamıyoruz.”

Bu yapılan insanlık dışı bir uygulamadır. Bu akıl almaz uygulama, Adana’nın bu yaz sıcağında işçilerin susuz bırakılması, içecek suyu bu kadar zahmete kalarak tedarik etmek zorunda bırakılmaları bırakın İş Kanununa, hiçbir kanuna uymaz.
BAKIRLAR TEKSTİL yönetimini DEV TEKSTİL olarak uyarıyoruz. Bakırlar Tekstil işçilerinin su ihtiyacını acilen karşılayınız. Aksi takdirde biz her türlü platformda BAKIRLAR TEKSTİL firmasının bu akıl almaz uygulamasını, işçilere yapılan bu su işkencesini dile getirecek, işçi kardeşlerimizin çektikleri sıkıntıları duyuracağız.