Bingöl’ün Değişmeyen Kaderi: Susuzluk

Kaynak: Capakcurgazetesi, 3 Temmuz 2017

Yıllardır her yaz Bingöl’ün değişmeyen sorunlarından biri de susuzluk. Su cenneti Bingöl’de, su kesintilerinin önüne geçilemiyor. Bingöl Belediyesi ise, yaşanan kesintiler hakkında ne bir açıklama yapıyor, ne de kesintinin ne aşamada olduğu hakkında bilgi veriyor.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği bu günlerde Bingöllüler kangren haline gelmiş susuzluk problemi ile karşı karşıya kalıyor. Geçtiğimiz hafta sonundan bu yana bazı mahallelerde yaşanan su kesintisi, gece saatlerinde de devam ediyor.

AÇIKLAMA YOK, SORUN ÇÖZÜLEMİYOR

Su kesintilerinin öncesi veya sonrasında Bingöl Belediyesi sessizliğini koruyor. Kamuoyuna su kesintisi hakkında herhangi bir açıklamayı yapmayan Belediyeye tepki gösteren bazı vatandaşlar, “koca bir şehirde su kesintilerini önceden vatandaşlara duyuramayan, kronikleşen kesintilere kalıcı çözümler bulmayan bir Belediye ile karşı karşıyayız. Vatandaşların ne çektiği kimsenin umurunda değil” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

SU KESİNTİLERİ YAYGINLAŞIYOR

Geçtiğimiz hafta sonu Bahçelievler ve Kültür Mahallelerinde başlayan su kesintileri, İçmeler Mahallesi, Recep Tayyip ErdoğanMahallesi Bedri Tuğ Caddesi, Yeşilyurt Mahallesi, Mirzan mahallesi ve gece saatlerinde Saray Mahallesi’ne kadar genişledi. Su kesintilerinin yaygınlaştığı bu sıcak günlerde hem belediyenin herhangi bir uyarıda bulunmadığına hem de kesintilere tepki gösteren vatandaşlar, “bu yıl da kesintilerle karşı karşıyayız. Kesintileri duyurmayan Belediye, ne zaman kalıcı çözümler bulacak? Bizi su cennetinde susuz bırakanlar ne cevap verecek” diye şikâyetlerini dile getirdiler.

NE ZAMAN ÇÖZÜLECEK?

2013 yılında su depolarının yapıldığı kentte hala su kesintileri devam ediyor. Su depolarının kullanılmadığı bilinen Bingöl’de, Kürük isale hattındaki en ufak bir arıza kenti susuz bırakabiliyor. Her yıl Bahçelievler Mahallesi başta olmak üzere artan susuzluk problemi, giderek yaygınlaşıyor. Ne zaman kalıcı bir çözümün getirileceğini merak eden vatandaşlar, adeta ‘artık yeter’ diyor.