Su Hakkı Kampanyası İzmir’deydi

Su Hakkı Kampanyası 11 Kasım’da İzmir’de “Yaşam için Su” buluşması düzenledi. 25 kişinin katıldığı toplantıda Nuran Yüce dünyadaki su krizini, krizin iki ana nedeni olan iklim değişikliği ve neoliberalizm üzerinden anlattı. Nuran Yüce’nin ardından Akgün İlhan su hakkı kavramının gelişimini ve su hakkının uluslararası hukukta nasıl yer aldığını anlattı. Son konuşmada ise Özdeş Özbay uluslararası su hakkı mücadelelerini anlattı. Konuşmalar sırasında katılımcılar kendi yerellerini ve deneyimlerini anlatarak önemli katkılarda bulundular.

Toplantının son bölümünde ise mavi topluluklar üzerine bir atölye gerçekleştirildi. Suyun bir insan hakkı olarak tanındığı yerel yönetimler ve topluluklardan oluşan mavi topluluklar Su Hakkı Kampanyası’nın önümüzdeki dönemde odaklanacağı konulardan birini oluşturuyor. Katılımcılarla İzmir’de belediyelerin dünyada 20 kadar üyesi bulunan (Paris ve Bern şehirleri gibi) mavi topluluklara üye yapılabilmesi için neler yapılabileceği konuşuldu.

Su Hakkı Kampanyası İstanbul dışı toplantılarına önümüzdeki haftalarda da devam edecek. 22-26 Kasım tarihleri arasında 10 ilde gerçekleşecek Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali kapsamında dört şehirde söyleşilerde yer alacak:

23 Kasım Perşembe Kırklareli‘nde 17.25 “Yaşam Katili”  filminin ardından

Yer: Atatürk Kültür Merkezi

23 Kasım Perşembe Eskişehir‘de 17.15 “Yaşam Katili” filminin ardından

Yer: Zübeyde Hanım Kültür Merkezi

24 Kasım Cuma Bursa‘da 16.45 “Yaşam Katili” filminin ardından

Yer: SanatMahal, Görükle

26 Kasım Pazar İstanbul’da 13.30 “Yaşam Katili” filminin ardından

Yer: Salt Galata, Beyoğlu