Belediye kaçak su kullanır mı?

Kaynak: internethaber.com, 7 Mayıs 2010

Ankara’da eşine az rastlanır, ‘bu kadarına da pes’ dedirten bir olay yaşandı. Park sularken kaçak boru döşediği ve kaçak su kullandığı tespit edilen bir ilçe belediyesi , Büyükşehir Belediyesi’ne ceza ödemeye mahkum oldu.

ASKİ TESPİT ETTİ

Sibel Hürtaş’ın haberine göre, Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ASKİ, 4 Haziran 2005’te Keçiören Belediyesi’ne bağlı Emir Timur Parkı’nda yaptığı kontrolde, ilçe belediyesinin kaçak boru döşeyerek kaçak su kullandığını tespit etti. Belediyenin kullandığı kaçak su miktarı ve cezası ile birlikte 41 bin TL’lik fatura kesti. Belediye faturayı ödemeyince Ankara 6. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne dava açtı, Ankara 12. İcra Müdürlüğü’ne başvurarak, icra takibi başlattı.

DAVA 5 YIL SÜRDÜ

Belediyenin kaçak su kullandığı mahkeme kararıyla da onaylandı. Yargıtay’la mahkeme arasında beş yıl gidip gelen davaya son noktayı Yargıtay Hukuk Genel Kurulu koydu. Genel Kurul, zamanaşımı süresinin 10 yıl olduğunu belirterek, Keçiören Belediyesi’nin cezayı ödemesine karar verdi. Genel Kurul kararları kesin olduğundan mahkeme hem kaçak su ve ceza bedelini hem de faiz miktarını hesaplayarak, Keçiören Belediyesi’nin ödeme yapmasına karar verecek. Keçiören Belediyesi, 41 bin liralık ücreti 5 yıl boyunca işleyen faiziyle ödemek zorunda kalacak.

http://www.internethaber.com/ankara/belediye-kacak-su-kullanir-mi-250037h.htm