Su Hakkı Kampanyası Mezopotamya Sosyal Forumu’nda

Mezopotamya Sosyal Forumu’nun (MSF) organize ettiği “İnsanlık için, kapitalizme ve sömürüye karşı, özgürlük kazanacak” etkinlikleri,  Diyarbakır’da 21-25 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Foruma Arjantin, Ekvador, Brezilya, İtalya, Almanya, Rusya, Mısır, Tunus, Lübnan, Filistin, Yemen, Irak, Federal Kürdistan Bölgesi, İran, Suriye, Türkiye, Ermenistan, Fransa, Cameron ve Nijer gibi ülkelerden çok sayıda aktivistin katılması bekleniyor.
Mezopotamya Sosyal Forumu, halkların alternatif arayışlarını görünür kılmayı, seslerini birleştirmeyi, adalet için, onurlu barış ve özgürlük için tüm sömürgeci, baskıcı ve yıkıcı yapılara karşı durmak için Ortadoğu ve dünya halklarını, ezilenleri ve bütün direnenleri “insanlık için, kapitalizme ve sömürüye karşı, özgürlük kazanacak” forumunda buluşmaya çağırıyor.
Forum, 21 Eylül günü saat 17.30’da açılış yürüyüşü ile başlayacak. Forum süresince 5 ayrı salonda paneller, buluşmalar, atölyeler ve mini forumlar düzenlenecek. Forumda tartışılacak konu başlıkları ise şöyle: “Ortadoğu, isyanlar ve gelecek”, “Uygarlık krizi ve alternatifler”, “İktidara karşı adalet ve barışı kurmak”, “Sınırsız sürgün: mültecilik ve göç”, “Hak mücadeleleri”, “Çocuk hakları, su hakkı, iletişim hakkı, sağlık hakkı, anadil hakkı, yaşlı hakkı…”, “Geçmişle yüzleşme ve hakikatleri araştırma süreçleri”, “Ekolojik soykırım”, “Kültür-kültür yaratıcıları-kültürel soykırım”, “Emek sömürüsü ve arayışlar”, “Ortadoğu’da kadın kırımı ve kadın özgürlük mücadeleleri” ve “Değişim ve dönüşüm dinamiği: Gençlik”.
Su Hakkı Kampanyası foruma bir toplantı ve standı ile katılacak. Toplantımızın başlığı “Su Hakkı”, Ekoloji Çadırında 22 Eylül günü, saat 14:00-16:30 arasında olacak. Toplantı konuşmacıları Erkin Erdoğan (Su Hakkı Kampanası), Recep Akdağ, Valentina Quaresima, Valeria Gambino (Un Ponte Per -İtalya). Toplantıda çeviri yapılacak diller Türkçe, Kürtçe.
“ İnsanlık için, kapitalizme ve sömürüye karşı, özgürlük kazanacak” forumunun detaylı bilgisine http://www.msf.web.tr/msf/ adresinden ulaşabilirsiniz.