Su Hakkı Kampanyası, “Mezopotamya Enerji Forumu 2011”de

Elektrik Mühendisleri Odası Diyarbakır Şubesi tarafından, enerji sorunlarının tartışıldığı ve çözüm önerilerinin geliştirildiği bir dizi forum düzenlenmekte. İlki Aralık 2005 tarihinde Diyarbakır’da “Güneydoğu Anadolu Bölgesi Enerji Formu” başlığıyla düzenlenen forumun devamı niteliğinde. Aralık 2010 tarihinde “ Elazığ-Malatya-Tunceli-Bingöl İlleri Enerji Forumu”, Mart 2011’de “Batman- Siirt-Şırnak İlleri Enerji Formu”, Mayıs 2011’de “Mardin ve Şanlıurfa İlleri Enerji Forumu”  ve son olarak Temmuz 2011’de “Van-Ağrı-Bitlis-Muş-Hakkari İlleri Enerji Forumu”  gerçekleştirilmiş.

21-22 Ekim 2011 tarihlerinde, Diyarbakır’da “Mezopotamya Enerji Formu “ başlığı altında,  bugüne kadar yapılan yerel forumlardaki çalışmaların ortaklaştırılması, Mezopotamya bölgesinin enerji üretim ve tüketim potansiyelinin ortaya konulması, mevcut sorunların irdelenmesi, sorunlara çözüm getirilmesi, bölgeye ve ülkeye yönelik enerji politikalarının oluşturulabilmesi için bir araya gelinmekte.

İki gün sürecek forumda, “ Bölgenin Enerji Potansiyeli ve Bölgede Enerjiye Ulaşım”, “Bölgenin Elektrik Altyapısı, İşletme ve Tüketici Sorunları”, “Ülke ve Enerji Politikaları”, “Mezopotamya’da Su ve Enerji Savaşları” başlıklı dört oturum olacak.

Su Hakkı Kampanyası,  “Ülke Enerji Politikaları” oturumunda Türkiye’nin enerji hedefleri içinde artan öneme sahip HES’ler, su kaynaklarının ve hizmetlerinin özelleştirilme politikalarıyla su hakkının nasıl ihlal edildiği ve su hakkını savunmanın neden önemli olduğuna ilişkin bir sunumla yer alacak.

Forum’un detaylı bilgisine TMMOB  Elektrik Mühendisleri Odası Diyarbakır’ın web sitesinden ulaşabilirsiniz.