Antalya’da HES karşıtı eylem

Kaynak: kanalvip, 28 Kasım 2011

HES karşıtları, Kışlahan Otel önünde toplanarak, sayıları iki bini aşan HES projelerini protesto etti. Eylemde, hükumetin kaymakamlıklar aracılığı ile Antalya’daki köy muhtarlarını HES’lerle ilgili bilgilendirme toplantısına davet ettiği açıklanırken, bu toplantıların, köylüleri mücadeleden vazgeçirmek amacıyla düzenlendiği iddia edildi. HES karşıtları, köylüleri yaşam alanlarına sahip çıkmaya çağırdı.

HES karşıtları, hükümetin Antalya’da kaymakamlıklar aracılığı ile köy muhtarlarına “HES ile ilgili bilgilendirme toplantısına” davet yazısı göndermesi üzerine harekete geçti. Kışlahan Otel önünde toplanan Derelerin Kardeşliği Akdeniz Platformu, Gümüşdamla Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, İbradı Kültür ve Dayanışma Derneği, Akseki Eğitim Hayratı Derneği, Akseki Kültür ve Dayanışma Derneği, Eğitim-sen, SES,BES, Çağdaş Hukukçular Derneği, Ziraat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi, Yerel Yönetimler Araştırma Derneği ve Antalya Halkevleri temsilcileri, “Toprağımızı ve suyumuzu vermeyeceğiz” yazılı pankart açtı.

“AKP suyuma ve toprağıma dokunma” sloganıyla tepkilerini sürdüren HES karşıtları adına hazırlanan basın bildirisini okuyan Mimar Birsen Tanyeli, HES projeleri yüzünden yaşam alanları cehenneme dönen köylülerin, mahkemeye başvurduğunu, ancak mahkemelerin verdiği yürütmeyi durdurma kararlarına rağmen HES inşaatlarının devam ettiğini söyledi. Tanyeli, bu davalara her geçen gün bir yenisi eklenirken hükümetin, Antalya’da kaymakamlıklar aracılığı ile köy muhtarlarını bilgilendirme toplantıları adı altında HES’le ilgili toplantılara davet ettiğine dikkat çekerek, bu toplantılarla köylülerin mücadeleden vazgeçirilmeye çalışıldığını iddia etti.