Çeşmelerinden su içilebilen şehir Bursa

Kaynak: Mynetyurt haber, 26 Ocak 2012

Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi (BUSKİ) Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, doğal güzellikleriyle dikkati çeken ve ‘su şehri’ kimliğiyle bilinen Bursa’nın çeşmelerinden akan suyun temiz olduğunu ve rahatlıkla içilebildiği ender şehirlerin başında geldiğini söyledi.

BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, Büyükşehir Belediyesi sınırlarındaki yerleşim birimlerine Nilüfer ve Doğancı barajlarından su sağlandığını söyleyerek, Bursa’nın suyunun içme suyu standartlarına göre en ideal su olduğunu belirtti.

Çetinavcı, Bursa´da şehir şebekesinden verilen suyun Dünya Sağlık Örgütü standartlarında olduğunu ifade ederek, içmesuyunda kaliteyi artıran çalışmalar sonucunda çeşmelerden akan içmesuyunun güvenli olduğunu söyledi. Çetinavcı, suyun yaşamın vazgeçilmezi olduğunu belirterek, “Evliya Çelebi’nin, ‘Velhasıl Bursa sudan ibarettir’ sözü, Bursa’nın bilinen pek çok özelliğinin yanı sıra su şehri olduğunu da kanıtlıyor. Bursa’nın suları temiz ve güvenlidir. Vatandaşlar, çeşmelerinden akan suyu gönül rahatlığıyla içebilirler.” dedi.

BUSKİ’nin faaliyet alanındaki içmesuyu arıtma tesislerinde yıllık ortalama 95 milyon metreküplük içmesuyunun arıtıldığını kaydeden Çetinavcı, bu suyun da içilmeye hazır halde evlerin musluklarına gönderildiğini belirtti. Atıksu arıtma tesislerinde ise 85 milyon metreküp atıksuyun arıtılarak alıcı ortama verildiğini anlatan Çetinavcı, BUSKİ’nin kaliteli hizmet anlayışıyla Bursa’nın ‘marka kent’ kimliğine değer katmayı sürdüreceğini sözlerine ekledi