Buski: Nilüfer’e 36 milyon liralık yatırım yaptık

Kaynak: Haber50, 2 Şubat 2012
Bursa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (BUSKİ) Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, 36.8 milyon TL’lik yatırımla Nilüfer’deki 14 yerleşim bölgesinin şebekeye bağlandığını, yapılan yatırımlarla Nilüfer’e 295 kilometrelik içme suyu hattı ve 17 su deposu kazandırıldığını söyledi.

Nilüfer Belediyesi Meclis Toplantısı’nda, şebeke suyunun ulaşmadığı bazı köylerden BUSKİ’ye gelen müracaatların dikkate alınmadığı ve soruna duyarsız kalındığına dair basında yer alan iddiaların gerçek olmadığını savunan BUSKİ Genel Müdürü Çetinavcı, Nilüfer’e 295 kilometre içme suyu hattı ve muhtelif kapasitelerde 17 su deposu kazandırdıklarını vurguladı. Gerçekleştirdikleri 36.8 milyon TL tutarındaki yatırımla, 14 yerleşimin şebekeye bağlandığını belirten Çetinavcı, “Badırga, Çatalağıl, Karacaoba, Fadıllı ve Akçalar’da çalışmalarımız devam ediyor. Atlas, Ayva, Dağyenice, Güngören, Kadriye, Korubaşı, İnegazi, Kuruçeşme, Maksempınar, Unçukuru ve Üçpınar köylerinin yükseltileri fazla olduğu için adı geçen köyler henüz şebekeye bağlanamadı. Ancak bununla birlikte dezenfeksiyon çalışmalarımız sürüyor.” dedi.

Ayva’daki içme suyu şebekesi ve su deposunun yenileneceğini vurgulayan Çetinavcı, Kuruçeşme’de de yeni depoların yapıldığını ve şebekelerin yenileneceğini ifade etti.

Bununla birlikte Güngören, Ayva ve Korubaşı’nda, arıtma cihazları alım işlemlerine başlandığına işaret eden Çetinavcı, şebeke bağlanması için proje çalışmalarının devam ettiğini ifade etti. Dobruca İçmesuyu Arıtma Tesisleri’nde, saatlik, günlük, haftalık, aylık ve 6 aylık dönemlerle içme suyunda kimyasal, biyolojik ve ağır metal analizleri yapıldığını vurgulayan Çetinavcı, “Nilüfer’de 2010 yılında 155, 2011’de 190 ve geçen ay 15 numunede su kalitesi laboratuar ortamlarında hassasiyetle takip edildi. Mobil ekiplerimiz, yeni yerleşim bölgelerine yönelik olarak 34 noktadan tam otomatik dozlamayla dezenfeksiyon çalışmalarını sürdürüyor.” dedi.