Milletvekili Ağbaba, Tortumluların taleplerini iletti

Kaynak: Malatya Güncel, 23 Şubat 2012
ERZURUM (İHA) – CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a Erzurum Tortum- Bağbaşı halkının taleplerini iletti.

Veli Ağbaba TBMM’nde yaptığı konuşmada “Sayın Başkan, ben dün Tortum, Bağbaşı yani Haho’da insanların topraklarını korumak için HES’lere karşı başlatmış olduğu mücadeleye katıldım. O mücadeleyi desteklediğimi o insanlara, o insanların yanında olduğumu ve haksız yere yargılanan Leyla Yalçınkaya’nın yanında olduğumu belirtmek istiyorum.” dedi.

Ağbaba, konuşmasının devamında “Dün, yine, orada Anadolu’nun ne kadar büyük bir hazine olduğunu bir kez daha gördüm Haho’da yani Bağbaşı’nda. 961 yılında inşaatına başlanan 1001 yılında bitirilen Gürcü Krallığı döneminden bir kiliseye rastladım. Kilise şu anda cami olarak kullanılıyor. O köydeki insanların da talebi buranın restore edilerek turizme açılması. Görmenizi tavsiye ederim. Önemli bir şey. Ben Anadolu’nun bu konuda ne kadar zengin olduğunu bir kez daha gördüm. Bunu dikkatlerinize sunmak istedim.” şeklinde konuştu.