Kayıp 6 işçiyi arama çalışmaları sürüyor

Kaynak: Mynet Haber, 10 Mart 2012
Adana’nın Kozan ilçesindeki Gökdere Köprü Barajı derivasyon tünel kapağının patlaması sonucu suya kapılarak kaybolan işçileri arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kazanın 16. gününde İstanbul ve Adana’dan katılan Emniyet Müdürlüğü Su Altı Polisleri ve Adana Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü personelleri arama kurtarma çalışmalarını Sanibey Baraj Gölü (Yedigöze Barajı) ile Gökdere Köprü Barajı arasında bulunan ırmak yatağında sürdürüyor.

Sivil savunma birlikleri ile birlikte emniyet müdürlüğüne bağlı su altı ekipleri Yedigöze Baraj Gölü’nün tamamını kapsayacak şekilde yürütürken, Göksu nehrinin göle döküldüğü son noktadan başlayarak, kanyon boyu, Kavşakbendi Barajı HES’ine kadar olmak üzere göl çevresi, sonar ile dip taraması yapılarak, zaman zaman sonar cihazında görülen şüpheli ve uygun noktalara Adana ve İstanbul İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Kurbağaadam personeliyle birlikte dalışlar yapılarak, hem de göl ve kanyon kıyılarının yüzey ve kıyı araması şeklinde arama çalışmalarının devam ettiğini bildirildi. Çalışmaları yaklaşık 200 kişilik bir ekibin yürüttüğü belirtildi.

24 Şubat 2012 Cuma günü Gökdere Köprü Barajı Derivasyon Tüneli’nin kapağının patlaması sonucu 2 işçi yaralanmış, 10 işçi akıntıya kapılarak kaybolmuştu. Aramalarda Eyüp Altıntaş, Cumali Değirmenci, Erkan Yiğen ve Erdal Demirelli’nin cesetlerine ulaşılmış, Necmettin Karayiğit, Veli Damaksız, Mehmet Yılmaz, Latif Değirmenci, Hasan Bolat ve Selahattin Aral ise kaybolmuştu. Olayın ardından şantiye şefi Öncü P. proje müdürü Erdal N. ile şantiyenin İş gevenliği sorumlusu Bora A. tutuklanmıştı.

Cihan Haber Ajansı