Köyler yine sulara gömüldü

Kaynak: karaman.org, 4 Mart 2012
Suların çekilmeye başladığı Reyhanlı ilçesine bağlı Karacanlık ve Kumtepe köylerinde yoğun yağış ve baraj kapaklarının açılması sonucu tekrar su altına kaldı. Çok sayıda ev ile binlerce dekar tarım arazisi su altına kalırken bazı köylüler evlerine gidemedi. Evleri su altında kalan bazı köylüler akrabalarının yanında kalırken bazıları da ilçe merkezindeki yakınlarına gitti. Karacanlık köyündeki aile dostlarını ziyarete gelen Adnan Saz ve ailesi, suların yükselmesi sonucu köyde mahsur kaldı. Saz ailesi, Kaymakamlık tarafından sağlanan kayıkla sular altında kalmayan bölgeye çıkarak ilçe merkezindeki evlerine gidebildi.

Köyde Kaymakamlık tarafından sağlanan ve hayvanlar için barınak olarak kullanılan çadırda doğum yapan koyunlardan birine asi adı verildi. Hasan Döner, bir çok koyunun doğum yaptığını ama bazı kuzuların aşırı soğuk nedeniyle öldüğünü söyledi.

Hatay Havaalanına yakın olan ve Amik Ovasının tam ortasında bulunan Reyhanlının Karacanlık köyü sakinleri, suların köyün en ücra köşesine kadar ulaşaçağı endişesi gecenin ilerleyen saatlerine kadar uyuyamadıklarını belirtti. Mehmet Güvenç, her iki çayın getirdiği suların köylerini esir aldığını ve adeta denizin ortasında yaşadıklarını söyledi. Bu arada Kaymakamlığa başvuran Güvenç, askerlik görevini yapan gençlerin izinli olarak köye geldiklerini ve kendilerine yardımcı olduklarını kaydetti.

Ferhat DERVİŞOĞLU/ REYHANLI,(Hatay), (DHA)