Damacana suda güven bunalımı

Kaynak: haberx.com, 27 Temmuz 2012
Damacana sularının sağlıksız çıkması tüketicileri ve esnafı tedirginlik ve güvensizliğe itti. Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafın hangi suyu satacağını bilemediğini belirtti.

ANKARA (ANKA) – Palandöken, yaptığı açıklamada, esnafın zan altında kalmaması gerektiğini vurguladı. Damacana sularda yaşanan skandalın büyümesi üzerine esnafın hangi suyu satacağını bilemediğini dile getiren Palandöken, şunları ifade etti:
“Damacana suların incelenmesiyle ortaya çıkan sağlıksız su ile dolum yapıldığı haberleri su satışlarını bıçak gibi kesmiştir. Elinde binlerce ton su kalmıştır. Dere suyu satmak nasıl bir vicdana sığar? İlgili yetkililerimizin detaylı analizlerini bir an önce bitirip sonuçları ve üretici firmaları açıklamasını bekliyoruz. İnsan sağlığı ile oynayanların yanına kalmamalıdır.”

-TÜKETİCİ HAKLARI DERNEĞİ’NDEN BASIN TOPLANTISI-

Tüketici Hakları Derneği (THD) de Cumartesi günü saat 12.00’de Derneğin Genel Merkezi’nde konuyla ilgili bir basın açıklaması düzenleyecek. Toplantıda, THD’nin Başbakanlık, TBMM, Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’na gönderdiği mektupların içeriği ve çözüm önerileri kamuoyuyla paylaşılacak.(ANKA)
(AYÇ/ORH)