Kale ilçesi susuzluktan perişan oldu

Kaynak: Malatya Güncel, 26 Temmuz 2012

Malatya’ya bağlı Kale ilçesinde elektrik borcundan dolayı kesilen elektrik akımı sonucu ilçe tam anlamıyla, kavruluyor. Kale ilçesinde, Kale Belediyesi’nin  elektrik borcundan dolayı belediyeye ait dinamoların elektriğinin kesilmesi nedeniyle, ilçenin büyük bir bölümüne  su verilemiyor.

AKSA ELEKTRİĞİMİZİ BORCUMUZDAN DOLAYI KESTİ

Kale İlçesi Belediye Başkanı H. Bayram Gökhan Malatya Güncel habere yaptığı açıklamada, yaklaşık 8 yıllık elektrik borçları nedeniyle AKSA Elektrik’in, içme suyunu sağladıkları dinamoların elektriğini kestiğini söyledi.

8 Yıllık borcun defaten yatırmayacağını AKSA Yetkililerine ilettiğini söyleyen başkan Gökhan, “Geçen hafta 17 Bin Lira yatırdıklarını belirterek, AKSA Yöneticilerinden anlayış beklediklerini söyledi.

FAİZİ İLE BİRLİKTE ÖDEYECEĞİZ

Faiziyle beraber bu borcu ödeyeceklerini taahhüt ettiklerini belirten Gökhan, buna rağmen elektriğin kesilmesi nedeniyle mağduriyetlerin yaşandığını vurgulayarak, içme suyunun kısıtlı imkanlarla temin edilebilmesi nedeniyle hastalık tehlikesinden endişe ettiklerini kaydetti.

VALİ ve KAYMAKAMIN BİLGİSİ DAHİLİNDE

Başkan Gökhan, elektriklerinin kesik olması nedeni ile ilçeye su veremediklerini Malatya Valisi ve İlçe Kaymakamına ilettiklerini, belirterek 1725 kişilik nüfusa sahip bir ilçede susuzluktan kaynaklı bir çok şikâyet aldıklarının altını çizdi.

KENDİMİZDEN VAZGEÇTİK ÇOCUKLARIMIZIN SAĞLIĞINI DÜŞÜNÜYORUZ

İlçede uzun bir süredir suların kesilmesinden dolayı, sıkıntı çektiklerini belirten Vatandaşlar, “Geçen hafta resmi kurumda çalışan personeller olarak aramızda para toplayıp Kale Belediye Başkanına verdik. Kendi sağlığımızdan vazgeçtik çocuklarımızın sağlığından endişe eder olduk. Bu sıcaklar banyo yaptırmak şurada dursun elimizi yüzümüzü yıkayacak su bulamıyoruz, dediler.