Rusya’daki sel felaketinde 171 ölü

Kaynak: marksist.org, 09 Temmuz 2012
Rusya’nın Krasnodar bölgesinin güneyinde meydana gelen sel felaketinde yetkililere göre 171 kişi hayatını kaybetti. 57.000 kişinin yaşadığı Krymsk şehrini Cumartesi gecesi vuran 5 metre boyundaki dalganın sebebi bölgedeki baraj olarak gösteriliyor.
Rusya son 70 yılın en kötü sel felaketiyle karşı karşıya. Bölge halkı, Cuma gecesi başlayan yoğun yağış sonucu meydana gelen ve 171 kişinin ölümüne yol açan olaylara Krymsk’teki barajın bent kapaklarının açılmasının sebep olduğunu iddia ediyor. Dün yapılan açıklamaya göre halen kayıp olarak bildirilmiş pek çok kişinin olduğu ve ölüm oranının artabileceği bildirildi.

Krasnodar valisi Alexander Tkachev’in yaptığı açıklamaya göre 24.000’den fazla kişinin selden etkilendiği bölgede 5.000 ev suya gömülmüş durumda. Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin ise sel öncesinde uyarı yapılıp yapılmadığına ilişkin soruşturma başlatıldığını belirtti. Yetkililer, Krymsk şehrini vuran dalgaya sebep olarak gösterilen baraj suyunun otomatik olarak boşaldığını kabul etmelerine rağmen barajı aşan bir taşkın olmadığını belirterek soruşturmanın sonucunun beklenmesini istedi.

Rusya’da bugün ulusal yas ilan edildi.