HES’in kamulaştırılma kararı Resmi Gazete’de

Kaynak: Haber7, 07 Ekim 2012
Bakanlar Kurulu’nun çeşitli illerdeki Hidroelektrik Santral (HES) ve baraj yapımı için bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına ilişkin kararları, Resmi Gazete’de yayımlandı.
Buna göre, Siirt Pervari ilçesinde tesis edilecek Pervari Barajı ve Hidroelektrik Santrali’nin yapımı amacıyla bazı taşınmazlar ile Manisa Alaşehir ilçesinde yapılacak Türkerler Jeotermal Enerjiye Dayalı Üretim ve Yardımcı Tesislerinin yapımı amacıyla bazı taşınmazlar Hazine adına tescil edilmek üzere Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından acele kamulaştırılacak.

Giresun Yağlıdere ilçesinde yapılacak Koçlu Hidroelektrik Santrali, Trabzon Çaykara ilçesinde tesis edilecek Çaykara Hidroelektrik Santrali’nin yapımı amacıyla bazı taşınmazların acele kamulaştırılması yapılacak.

Siirt Pervari ve Şirvan ilçelerinde tesis edilecek Çetin Barajı ve Hidroelektrik Santrali, Erzurum İspir ilçesinde tesis edilecek Yazyurdu Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali, Erzurum Tortum ilçesinde tesis edilecek Esendurak Hidroelektrik Santrali ile Elif Havza TM arasındaki enerji nakil hattının yapımı amacıyla da kararda belirtilen bazı taşınmazların acele kamulaştırması yapılacak.

Ordu Ulubey ilçesinde yapılacak Ağkolu Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali’nin yapımı amacıyla da bazı taşınmazlar acele kamulaştırılacak.