Osman Özgüven “utanılacak hiçbir şeyim yok”

Yargıtay 5’inci Ceza Dairesi’nin, Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven ve 10 belediye çalışanı hakkında ihaleye fesat karıştırma suçuyla açılan iki ayrı dava sonucu verilen toplam 8 yıl 4 ay hapis cezasını onama kararının ardından, Osman Özgüven’in belediye başkanlığı da elinden alındı.

Osman Özgüven ile birlikte Dikili Meclis Üyeleri Bülent Karataş, Sedat Öcal, komisyonda bulunan Yazı İşleri Müdürü Canan Işık, Zabıta Müdürü Cemal Durmaz, Muhasebe Müdürü Nuri Afacan, Emlak Müdürü Ahmet Karataş, memurlar Halil İbrahim Takın ve Reşat Akdoğan dâhil olmak üzere toplam 10 belediye çalışanı da cezaya çarptırıldı. Ceza alanlara şimdiye kadar yasal bir tebligat yapılmadığını belirten Osman Özgüven’in oğlu Evren Özgüven, “Babamla birlikte ceza alanlara da henüz bir tebligat yapılmadı. Dolayısıyla kaçan da yok. Babam 15 günlük izinde. 20 yıldır izin kullanmıyor, izinlerini birkaç gün ile geçiştiriyordu. Babam kaçmadı. Bize henüz yapılan bir tebliğ yok, onama bilgisi sadece öğrenilmiş bir bilgi. Babam yurtdışına çıkmış olabilir. Ben sadece art niyetli olarak ’kaçtı’ diyenleri ayıplıyorum” diyerek tepkisini dile getirdi.

Osman Özgüven’e verilen cezalar ve başkanlığının elinden alınmasına yönelik tepkilerde artmaya devam ediyor. Başta Yunanistan’ın Midilli Adası’nın eski ve yeni yöneticileri olmak üzere çeşitli ülkelerden destek mesajları geldi.

Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven’e destek olmak için Midilli’nin Ayaparaskevi eski Belediye Başkanları Apostolos Komninakos ile Aleksandros Evangelinos ile Ege’de Bir Arada Varolma Derneği Siniparksi üyeleri Dikili’ye geldi. Ayaparaskevi’nin eski Belediye Başkanları Apostolos Komninakos ile Aleksandros Evangelinos “Osman bizim eski dostumuzdur. Yaptığı her şeyde ona kefiliz. O bir barış adamıdır. Türk Yunan dostluğunun öncüsüdür. Onun bu yapısını tüm dünya bilmektedir. Yaşanan bir skandaldır, düzeltilmedir” diyerek yetkililere seslendi.

Geçtiğimiz yıllarda Özgüven’e Barış Ödülü veren Japonya’dan Hiroşima ve Nagazaki Barış Gönüllüleri de destek mesajları gönderdi.

Geçtiğimiz cumartesi Osman Özgüven’e destek amaçlı Dikili’de düzenlenen mitinge CHP milletvekilleri, belediye başkanları ve parti yöneticileri ile çok sayıda vatandaş yakalarında ’Bizi de alın’ yazılı kokartlarla katıldılar.

Mitingin başında Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven’in gönderdiği mektup okundu. Mektubunda utanılacak hiçbir şeyi olmadığını söyleyen Özgüven, “Yüreklerinde sevgi taşımayan, baş eğenler, olayı mahkemeye taşıyan insan müsvetteleri vicdanlarının sesine kulak tıkayanlar utansın. Onlar hep bu korku ve endişe içinde yaşayacaklar. Ne yapılırsa yapılsın bizim yüreklerimizdeki sevgiyi ve haksızlığa karşı var olan öfkelerimizi çalamayacaklar” dedi.

Yargıtay’daki davanın kesinleştiği haberini aldıklarını, henüz yasal bir bildirimin yapılmadığını ancak itiraz sürecini başlatacaklarını ifade eden Özgüven, sürecin infazı etkilemediğini, emekten, eşitlikten, özgürlükten yana olmanın cumhuriyetin kazanımlarından yana olmanın hesabının ödettirildiğini dile getirdi. Kararın Dikili’yi teslim almaya yönelik olduğunu sözlerine ekleyen Özgüven, “Dikili halkı onlara gereken cevabı verecektir. Benim ve birkaç arkadaşımın aktif muhalefet zemininden uzak tutulması onlar açısından bir işe yaramayacaktır. Dikili’de aynı idealle mücadele eden binler var” diye konuştu.