Aksa Enerji 7 HES mutabakatını imzaladı

gap_merkezine_enerjiKaynak: haber7.com, 6 Şubat 2013
Aksa Enerji Üretim AŞ, Çinli CNTIC arasında 251 megavat (MW) gücünde toplam yedi hidroelektrik enerji santrali (HES) ile ilgili mutabakat zaptı imzalandı.

Aksa Enerji Üretim AŞ’nin Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yer alan açıklamasında, Aksa Enerji ile China National Technical Import & Export Corporation (CNTIC) arasında, toplam 251 MW gücündeki yedi adet HES projesinin yapımı ile ilgili olarak bir Mutabakat Zaptı imzalandığı bildirildi.

Açıklamada şu bilgilere yer verildi:

”CNTIC finansman dahil proje üstlenicisi olacak olup, finansmanın, ana ortağımız olan Kazancı Holding’in Goldman Sachs ile yapmış olduğu anlaşmalar kapsamında mevcut kreditörlerinden olan China Development Bank başta olmak üzere Çin merkezli finansal kurumlar tarafından yüzde 85 finansman – yüzde 15 özkaynak modeline göre sağlanması öngörülmüştür.

Finansman ile ilgili nihai dökümantasyonun 2013 yıl ortasına kadar tamamlanması beklenmektedir. Önümüzdeki yıllarda devreye girmeleri ile birlikte mevcut durumda 2 bin 45 MW olan toplam kurulu gücümüze 251 megavatlık ilave yenilenebilir kaynaklı kurulu güç sağlanacak olup, bu santrallerden beklenen toplam yıllık üretim miktarı yaklaşık 830 GWh olacaktır. Söz konusu yedi hidroelektrik santrali projesi için toplam yatırım tutarı ise yaklaşık 463 milyon dolar tutarındadır.”