Kamilet’e HES cinayettir

tarsus_hesKaynak: Evrensel, 5 Şubat 2013
Artvin’in Arhavi ilçesi Kamilet Vadisi üzerinde yapılması düşünülen hidroelektrik santrali (HES) ilçe halkının, çevrecilerin ve turizmcilerin tepkisini çekiyor.

Bölgeye yönelik HES planlarına tepki gösteren Arhavililer geçtiğimiz temmuz ayında aralarında AKP’li Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, AKP, CHP, MHP ilçe başkanları ve kitle örgütlerinin de bulunduğu bir grupla söz konusu alana gitmiş; birlikte fotoğraf çektirerek kamuoyuna “Biz Arhavi’nin menfaati için bir araya geldik, HES istemiyoruz” mesajı vermişti.
Ancak aradan geçen zaman belediye başkanının tutumunu değiştirdi. 16 Ocak tarihinde Mençuna Şelalesi ve Çifte Kemer Köprülerinin bulunduğu Kamilet Vadisi’nde yapımı planlanan HES için iş makinelerinin geleceğini öğrenen Arhavililer, bölgeye akın etti. İş makinelerinin vadiye girmesine engel olan halk ile jandarma arasında arbede yaşandı.

BAŞKAN NEDEN GERİ ADIM ATTI?

Arhavililer Belediye Başkanı Hekimoğlu’nun temmuz ayındaki HES’lere karşı dik duruşunu kaybetmesine karşı protesto gösterisi düzenledi.

Protestoya katılan yurttaşlar, Hekimoğlu’nun halkına sarılacağı yerde koltuğuna sarıldığını; büyük iş adamları tarafından ikaz edildiği ve siyasi çıkarlarını göz önünde bulundurduğu için geri adım attığını dile getirdi.

Direniş sırasında köylülerin yanında olan Arhavi CHP İlçe Başkanı Musa Ulutaş konu ile ilgili Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan’ın halkın taleplerini Mecliste dile getireceğini ifade etti.

YANLIŞTAN DÖNÜLSÜN

Ulutaş şunları söyledi: “Bölgenin kurutuluşu ve turizm vizyonu olan Mençuna Şelalesi ve Tarihi Çifte Köprü’nün bulunduğu Kamilet Vadisi’nde HES yapmak bir cinayettir. Halk ne isterse o olur. Demokrasiler bunu öngörür. Herkes bunu böyle bilsin ve bu büyük yanlıştan bir an önce dönülsün.” (Artvin/EVRENSEL)