29 Haziran’da Kadıköy’de küresel eylemdeyiz

29haziran665Geçtiğimiz haftalarda içinde hep birlikte başarabileceklerimizi gördük. Biber gazı, tazyikli su, TOMA’lar, ses bombaları, plastik mermiler altında tüm baskı ve şiddete karşı direndik. Şiddet kullanmadan, mizah yüklü sloganlarımız ve tek gücümüz kitleselliğimizle direndik. Korku duvarlarını aştık. Dayanışmanın gerçek anlamını, gaz bombasından boğulurken uzatılan onlarca solüsyonda, “iyi misin” diye uzatılan ellerde, “açın kapıları” yazan tiwettlerde ve açılan kapılarda yaşadık. Kazandık! Sabaha karşı kesilen üç beş ağaca karşı “kimsenin sesi çıkmaz” diyenler, “her şeyi ben bilirim ve benim söylediğim yapılacak” diyen buyurganlar şimdi Gezi parkına ağaç dikiyorlar. Bugün parka dikilen her bir ağaç bizim zaferimizdir. İstanbul’un merkezinde yer alan Gezi Parkı direnişi, sadece İstanbul’da değil Türkiye’nin ve dünyanın pek çok şehrinde yankı buldu. Daha eşit daha adil daha özgür bir dünya için bugün dünden bir adım daha ileride birlikte mücadele ediyoruz. “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” diyerek artık nesne değil, özneyiz diyoruz.

Şimdi mücadeleye devam ediyoruz. 29 Haziran’da da iklim değişikliğini durdurmak ve “başka bir dünya mümkün” demek için dünyanın altı kıtasında 140’tan fazla ülkeden gelen yüzlerce insan Kadıköy’de yapılacak mitingde olacak. Onlara, Türkiye’nin dört bir tarafından kömüre, HES’lere ve nükleere, 3. köprüye, 3. havalimanına, endüstriyel tarım ve hayvancılığa, kısaca iklim değişikliğinin tüm sebeplerine karşı mücadele eden binlerce insan katılacak. Tüm dünyada onlarca farklı şehirde destek eylemleri düzenlenecek. Değiştirdiğiniz iklimlerde yaşamak “Zorunda Değiliz! Çözümlerimiz var” diyeceğiz.

“Kâr değil, önce insan” diyen işçiler, işsizler, kadınlar, gençler, çocuklar, yaşlılar iklim felaketinden en çok etkilenecek olan milyarlarca yoksul insan, kâr uğruna gezegeni ve insanlığı felakete sürükleyenleri durdurmak için mücadele ediyoruz.  Gezi Parkı direnişimizde de ortaya çıktığı gibi ancak kitlesel bir hareket iklim değişikliğini durdurabilir. Kolektif olarak hareket edersek hükümetleri küresel ısınmayı durduracak tedbirleri almaya zorlayabiliriz, ya da almayanların yerine alacak olanları getirebiliriz. Şimdi daha çok çalışma, daha çok sokakta olma, daha çok aktivizm zamanı. 29 Haziran’da da küresel ısınmaya ve çevre katliamına karşı yürüyüşte birlikte olalım.

29 Haziran’da, saat 15.00’de Kadıköy Haydarpaşa Numune Hastanesi’nde buluşma ve yürüyüş. Kadıköy Meydan’da miting ve konser…

Bu daha başlangıç mücadeleye devam!

Başka Bir Dünya Mümkün!

Su Hakkı Kampanyası

 

iletişim:
0555 863 16 36, 0554 781 28 04, 507 304 45 67

Eyleme şuana kadar çağrıcı olan kurumlar: 350.org, TEMA Vakfı, Greenpeace, Yeşil Düşünce Derneği, Açık Radyo, ÇEHAV, Toplum Gönüllüleri, Küresel Eylem Grubu, Bağımsız Hayvan Hakları Aktivistleri, Sokak Bizim Derneği, Gola Kültür Sanat ve Ekoloji Derneği, ÇEHAV, EuroSolar Türkiye, Fikir Sahibi Damaklar, Yuva Derneği ve Su Hakkı Kampanyası, Anti-kapitalist Öğrenciler