Karaçam Hes’lere Karşı Yürüdü

karacamheskarsitiyuruyusKaynak: Çaykara Gazetesi, 27 Haziran 2013
Karaçam beldesindeki Solaklı Deresi üzerinde yapımı süren hidroelektrik santraline karşı çıkan yöre halkı yürüyüş düzenledi. Solaklı Vadisi’nin Derebaşı mevkiinde yapımı planlanan Derebaşı Hidroelektrik Santrali’nin kurulmasına karşı çıkan köylüler, öğle saatlerinde toplanarak yürüyüş yaptı. Derebaşı mevkiinde gerçekleşen yürüyüşe katılan yöre halkı, ‘HES’lere inat yaşasın hayat’, ‘HES yapma boşuna yıkacağız başına’ şeklinde sloganlar attı. Ellerinde ‘Ağaç katliamına son’, ‘Dereler özgür akacak’, ‘Karadeniz insanı deresini sattırmaz’ yazılı döviz taşıyarak tepkilerini ortaya koydu.

Yöre halkı, HES inşaatının yapımında yol yapılırken birçok ağacın kesildiğini ileri sürdü. Yapımı süren yol boyunca birçok ağacın kesildiği ve ormanlık alanın taşlarla kaplı olduğu görüldü.

Yürüyüş sonrası grup adına açıklama yapan Sara Müftüoğlu, yöre halkının hiçbir ideolojinin etkisinde olmadığını belirterek şöyle konuştu: “Halkımız hiçbir ideolojinin ya da yasa dışı bir örgütün etkisinde olmamıştır. Anayasal hak olan çevre ve yaşam hakkımızı savunmakta ve bunun için mücadele etmekteyiz. Türkiye’de iktidar ve muhalefete bir davetimiz olacak. Gelin burayı kendi gözünüzle görün, yapılan doğa tahribatını, katledilen ağaçları, yağmalanan Solaklı Deresi’ni görün. Kendiniz duyun kadınların, çocukların ve Solaklı halkının çığlığını.”

Kaynak: İha