Köylüler Hes Mağduru

koyluler-hes-magduru-iqiKaynak: Yurt Haber, 28 Haziran 2013
Giresun’un Çanakçı ilçesine bağlı Deregözü köyünde Hidroelektrik Santrali (HES) çalışmalarından dolayı köy halkı mağdur oldu. Yaklaşık iki yıldır devam eden proje ile evleri ve fındık bahçeleri zarar gören köylüler devletten yardım istedi.

Deregözü köyünde HES projesinin başlaması ile çaresiz kaldıklarını belirten Haşim Kır, “Arazilerimiz HES dolayısıyla zarar gördü, fakat hiçbir önlem alınmadı” dedi. Bölgede 3-4 tane HES yapıldığını belirten Kır, şöyle konuştu: “Bunlardan bir tanesi bize çok büyük zarar vermektedir bunu defalarca gerekli yerlere dilekçe vererek bu sorunumuza bir çare bulmaya çalıştık. Geliyorlar bir rapor tutup gidiyorlar buradaki çalışmalar aynen önceden olduğu gibi devam ediyor.”

Deregözü köyünde oturan esnaf Osman İmat da, “Biz, HES’e karşı değiliz ama köyümüze yapılan HES bize zarar verdi. Tarım arazilerimizin bir kısmını HES aldı bir kısmı bize kaldı. Dere yataklarını daralttılar zararı bizim arazilerimize oldu” diye konuştu.

HES çalışması sırasında dere kenarında bulunan evinin ve arazisinin tehlike altında olduğunu söyleyen Muhammet Özdemir de, şunları söyledi: “Dere kenarında bulunan evim ve arazim tahkimat duvarı yapılmadığı için tehlike altında, gece korkudan uyuyamıyorum. HES çalışmaları yapıldığı sırada dere yatakları daraltıldı. Yetkililerden yardım istiyoruz.”

İhlas Haber Ajansı