.Elektrik borcundan dolayı 2 köy susuz

alanyaKaynak: Haberalanya.com, 13 Temmuz 2013

AKDENİZ Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi’nin (AKEDAŞ)özelleştirme ihalesini kazanan Limak-Cengiz-Kolin Ortak Girişim Grubu, borcu olan abonelerin tamamının elektriğinin kesilmesi için talimat verdi. Elektik borcundan dolayı içme suyu sisteminin elektriğini kestiği 2 köy susuz kaldı.Borcunu ödemeyen okulların, camilerin ve hatta kamu kurumlarının bile elektriği kesilecek.

115 ABONENİN ELEKTRİĞİ KESİLDİ
Gazipaşa AKEDAŞ İşletme Şefi Aziz Şahan, AKEDAŞ’IN özelleştirilmesiyle birlikte ihalesini kazanan Limak-Cengiz-Kolin Ortak Girişim Grubu’ndan gelen talimatlar doğrultusunda artık elektrik borcunu ödemeyen veya gecikmeli ödeyen tüm abonelerin elektriğinin kesileceğini bildirdi. Şuana kadar 115 abonenin elektriğini kesildiğini dile getiren AKEDAŞ Şefi Şahan, Gazipaşa’daki 32 bin abone arasında borcunu ödemeyen 4 bin 125 abonenin elektriğinin kesimi için çalışmalara başlandığını bildirdi. Şahan, bu uygulamanın abonelerin ödemeleri düzene girene kadar devam edeceğini bildirdi. Şahan, uygulamanın okullar, camiler ve tüm kamu kurumları için de geçerli olduğunu vurgulayarak, tüm elektrik abonelerini uyardı.

2 KÖY SUSUZ KALDI
Şahan, 4 bin 125 abonenin tamamının kesin işlemlerinin bir ay içerisinde tamamlanacağını bildirdi. Bu kapsamda ilçeye bağlı Korubaşı ve Zeytinada köylerinin içme suyu şebekelerinin elektriğinin, borcundan dolayı kesildiğini ifade eden Şahan, “Korubaşı Köyü’nün içme suyu şebekesinin 6 bin 150 lira, Zeytinada Köyü’nün ise 25 bin lira elektrik borcu var. Bu nedenle her 2 köyün de içme suyu şebekelerinin elektriği kesildi” dedi. Şebekelerdeki elektriklerin kesilmesi nedeniyle her 2 köy de susuz kaldı. Ramazan ayında köylülerin susuz bırakıldığını belirten Korubaşı Köyü Muhtarı Ahmet Özkaya, “İçme suyu şebekemizin elektrik borcu olduğunu öğrendim. AKEDAŞ’a giderek borcu ödeyeceğimiz söyledim ve elektriği kesmemelerini istedim. Müdür bey ‘tamam’ dedi ancak sözlerinde durmadılar. Köyümüzün elektriğini kestiler ve vatandaşlarımızın suya en çok ihtiyaç olduğu Ramazan ayında susuz kaldı. Bunun üzerine yeniden AKEDAŞ’a gittim ve köyümüzün elektrik borcunun 4 bin 700 lirasını ödedim. Geriye kalanı da Pazartesi gününe kadar ödeyeceğimi taahhüt ettim. Böylece dün akşam saatlerinde elektrik yeniden bağlandı” dedi.

Susuz kalan Zeytinada Köyü’nün muhtarı Ömür Tuncer ise AKEDAŞ’ın elektrik kesintisini haklı bularak, “AKEDAŞ’ın alacağı varsa bir şekilde alacak, yapacak bir şey yok” dedi. İçme suyu kesilen köylerde yaşayan vatandaşlar ise kendilerinin borcu olmamasına rağmen, bazı kişilerin elektrik borcunu ödememesi nedeniyle sularının kesildiğini ifade etiler.

KAYMAKAM DEVREDE
Dün kesinti çalışmalarına başlayan AKEDAŞ ekiplerinin ilçedeki bazı okulların elektriklerini de kesmek istemesi üzerine, İlçe Kaymakamı Muhittin Pamuk’u devreye girdi. AKEDAŞ ekiplerinin borcu olan okulların elektriğini keseceği bilgisine ulaşan Kaymakam Pamuk’un, okulların elektrik borcunu ödeme emrini çıkartarak, AKEDAŞ İşletme Şefi Aziz Şahan’ı aradığı ve kesinti işlemini durdurduğu öğrenildi.